Güncelleme - Fetö/pdy'nin "Emniyet Mahrem Yapılanmasına" Operasyon - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - Fetö/pdy'nin "Emniyet Mahrem Yapılanmasına" Operasyon

Güncelleme - Fetö/pdy\'nin "Emniyet Mahrem Yapılanmasına" Operasyon

Kocaeli ve İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 polis'ten 4'ü tutuklandı, aralarında eski Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in de bulunduğu 8 şüpheli...

11.05.2018 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli ve İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 polis'ten 4'ü tutuklandı, aralarında eski Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in de bulunduğu 8 şüpheli serbest bırakıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin "emniyet mahrem yapılanması" içerisinde olduğu gerekçesiyle 3 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski Kocaeli ve Samsun İl Emniyet Müdürü Çelik ile bir şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Savcılık sorguları tamamlanarak, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 12 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında ele geçirilen bir micro SD kart üzerinde yapılan dijital veri incelemelerinde, örgüt mensubu olan emniyet personelinin kodlandığı bilgisine ulaşılmış, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapılanması içerisinde olduğu değerlendirilen ve bakanlık onayıyla kamu görevinden uzaklaştırılan 12 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 3 Mayıs'ta Kocaeli ve İstanbul'da gerçekleştirdikleri operasyonlarda eski Kocaeli ve Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in de aralarında olduğu 9 kişiyi gözaltına almıştı.

Aranan 3 kişinin de daha sonra düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - Fetö/pdy'nin 'Emniyet Mahrem Yapılanmasına' Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement