Güneş, Rüzgar ve Jeotermal Enerjiye Yatırım Yapılmalı - Son Dakika
Yerel

Güneş, Rüzgar ve Jeotermal Enerjiye Yatırım Yapılmalı

Güneş, Rüzgar ve Jeotermal Enerjiye Yatırım Yapılmalı

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye’nin dev güneş enerjisi yatırımında atılım yaptığını belirterek, Konya’da yapılacak 1,3 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı ile 600 bin evin enerji ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

03.11.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye'nin dev güneş enerjisi yatırımında atılım yaptığını belirterek, Konya'da yapılacak 1,3 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı ile 600 bin evin enerji ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Türkiye'nin güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi kaynakları bakımından zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Çevre Derneği Başkanı Sümer, "Güneş ve rüzgar enerjisi yenilenebilir temiz enerji kaynaklarıdır. Türkiye alternatif enerjiye yatırım yaparak pahalı doğalgaz yerine güneş ve rüzgar enerjisini kullanmak zorundadır" dedi.

Türkiye'nin jeotermal yönünden de zengin bir ülke olduğunu aktaran Sümer, "Yapılan araştırmalar Türkiye'de 400 mw gücünde santral ve 31000 termal ısı imkanının olduğunu göstermektedir. Türkiye artan enerji ihtiyacını karşılamak ve maliyeti düşürmek için güneş, rüzgar ve jeotermal enerji yatırımlarına hız vermek zorundadır" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güneş, Rüzgar ve Jeotermal Enerjiye Yatırım Yapılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement