Güzelbahçe'ye Almanya'dan Kardeş Şehir - Son Dakika
Yerel

Güzelbahçe'ye Almanya'dan Kardeş Şehir

Güzelbahçe ile Almanya'nın Flörsheim kenti kardeş oldu.

11.11.2011 10:00

Güzelbahçe ile Almanya'nın Flörsheim kenti kardeş oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, meclis üyeleri Ertan Avkıran, Alpaslan Kandemir, Mehmet Soyoğlu, Leyla Cengiz ve İhsan Seyhan Kardeş Kent anlaşması için gittikleri Almanya'dan döndü.

Flörsheim kentinde gerçekleştirilen protokole Mustafa İnce, Alparslan Kandemir, Flörsheim Belediye Meclis Başkanı Wolfgang Odermatt, Flörsheim Belediye Başkanı Michael Antenbrink ve Flörsheim Belediye Başkan Yardımcısı Markus Ochs imza attı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kardeş şehir protokolüne ilişkin şunları kaydetti:

"Dileğim her konuda üretimi sürekli kılmak. Birbirimizin uygulamalarından örnek almak, öğrenmek ve öğretmek konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kardeş şehirler içerisinde parmakla gösterilen ve imrenilen iki kent olacağız. Bunu birlikte başaracağız ve yaşatacağız. Ben ve Güzelbahçe halkı kültürler beşiği, barış ve dostluğun egemen olduğu Anadolu'dan sizlere kardeşlik elini uzattık. Sizler de aynı samimiyetle elimizi tuttunuz. Mutlu ve güzel günleri hep birlikte yaşamak dileğiyle."

Bu arada Flörsheim Belediyesince yaptırılan bir meydana Güzelbahçe Meydanı ismi verildi ve tabelası törenle çakıldı.

Ayrıca Güzelbahçeli ressamlar Prof. İbrahim Bozkuş, Ayşe Eroy ve Betül Yazıcı'nın tablolarının yer aldığı sergi de gezildi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güzelbahçe'ye Almanya'dan Kardeş Şehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement