Alya Aslan Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Alya Aslan Kimdir?

Alya Aslan Kimdir?

Alya Aslan 1991 doğumlu ve İstanbul'da ikamet etmektedir. Arabesk pop müzik hayatına 2016 yılında başlamıştır. Türk halk müziğine de ilgisi olan Alya Aslan, arabesk müziğe daha fazla yoğunlaşarak çalışmalarını bu yönde ilerletmiştir.

28.10.2021 14:36  Güncelleme: 14:41

İlk çıkışını "Maraton" isimli single ile yapmıştır. Daha sonra "Son Kez" adlı, 7 eserlik bir albüm yapmıştır. Alya Aslan, bu albümünden sonra ise söz ve besteleri kendisine ait olan daha sonra tek parçalık bir single düzenlemiştir.

Söz ve müziği Altan Çetin'e ait daha önce sanatçı Emrah'ın da okumuş olduğu "Tırlamışım" adlı eseri seslendirmiştir. Birçok yerde sahne almıştır. İstanbul, Bursa ve TV programları ilk ödülünü Filipin defilesinde "Tala" isimli Filipince bir şarkı okuyarak almıştır.

Onur Akay'ın ödül gecesinde engelli kardeşlerimizin oylarıyla "Yılın Duyarlı Arabesk Pop Sanatçısı" ödülünü almıştır. Aynı süreçte meslektaşı Samet Küçük ile "Sonbahar" adlı bir eserde düet yapmıştır. Alya Aslan, yeni projesinde de sürpriz bir düet çalışması olduğunu söylemektedir. Birçok konser yaparak, Gelişen Türkiye ödüllerinde "Yılın en iyi çıkış yapan kadın sanatçısı" seçilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alya Aslan Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement