HAKPAR Genel Başkanı Bozyel: Süriye Yönetimi Yargılanmalı - Son Dakika
Yerel

HAKPAR Genel Başkanı Bozyel: Süriye Yönetimi Yargılanmalı

Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Bayram Bozyel, Suriye'de yönetimde bulunanların uluslararası bir mahkemede yargılanması gerektiğini söyledi.

27.07.2012 15:21  Güncelleme: 15:24

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, Suriye'de yönetimde bulunanların uluslararası bir mahkemede yargılanması gerektiğini söyledi.

Bozyel, Suriye'deki gelişmeler konusunda partisinin il başkanlığında basın açıklaması yaptı.

Baas rejiminin Suriye'yi işkence ve toplama kampına dönüştürdüğünü belirten Bozyel, rejimin son bir yılda 20 binden fazla insanı katlettiğini ifade ederek,

"Irkçı rejimin başındaki Beşşar Esed ve yandaşları işledikleri cinayetlerin hesabını vermemek ve iktidarlarını biraz daha uzatmak için kendi halkını en vahşi yöntemlerle katletmeye, Suriye'yi yakıp yıkmaya devam etmektedir. Esed ve suç ortakları insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı uluslararası bir mahkemede yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

-Çoğulcu ve katılımcı bir Suriye'nin inşası-

Bozyel, Baas rejiminin tasfiyesi sürecinde, Suriye toplumunu oluşturan bütün etnik ve dini farklılıkların kendilerini özgür ifade etmelerine imkan tanıyacak demokratik bir zemin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Baas rejiminin nedeni ne olursa olsun Kürt bölgesinden çekilmesi ve kan dökülmeksizin buraların el değiştirmesinin sevindirici olduğunu da belirten Bayram Bozyel, "Böyle bir gelişmeden endişelenmek için hiçbir neden yoktur. Kürt halkının hakları konusunda şovenizm hastalığından kurtulmayan bazı çevreler söz konusu gelişmeyi 'Suriye'de bir PKK devleti kuruluyor' şeklinde çarpıtarak kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel HAKPAR Genel Başkanı Bozyel: Süriye Yönetimi Yargılanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement