Haksen, 2012 Yılının Talihsizlerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Haksen, 2012 Yılının Talihsizlerini Açıkladı

HAKSEN, yeni yılın ilk eyleminde yaptıkları çekilişle 2012 yılının talihsizlerini açıkladı Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), yeni yılın ilk eyleminde yaptıkları çekilişle 2012 yılının talihsizlerini açıkladı.

02.01.2012 15:01

HAKSEN, yeni yılın ilk eyleminde yaptıkları çekilişle 2012 yılının talihsizlerini açıkladı Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), yeni yılın ilk eyleminde yaptıkları çekilişle 2012 yılının talihsizlerini açıkladı.

Yeni yılın ilk gününde Kızılay'da bulunan Milli Piyango İdaresi önünde toplanan HAKSEN üyeleri, yaptıkları çekilişle 2012 yılının talihsizlerini belirledi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi burada yaptığı açıklamada, "2012 yılının ilk basın açıklamasında sözlerime başlarken yeni yılın dünyamıza sağlık, huzur ve barış getirmesini dilerim. Tüm çalışanların emeğinin karşılığını aldığı, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdüğü bir yıl olmasını temenni ederim" dedi.

Çivi, yeni yıla girmiş olmakla birlikte çalışanların sorunlarının devam ettiğini hatırlatarak, sorunların da 2012 yılına devrettiğini belirtti.

-2012 YILININ TALİHSİZLERİ-

Çivi'nin açıklamasının ardından yapılan çekilişte memurlar, emekliler, 4/C'liler, atanamayan öğretmenler ve taşra uzmanlar 2012 yılının talihsizleri olarak belirlendi. Çivi konuşmasında şunları söyledi:

"Kamu vicdanında derin bir yara açan emekli milletvekillerinin maaşlarında yüzde 100 artış yapılmasına ilişkin yasal düzenleme sayın Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir. Kamu vicdanın rahatlatan bu kararından dolayı teşekkür ederiz. TBMM üyelerinin biraz da vatandaşın lehine düzenlemeler yapmak için mesai harcamalarını dileriz."

-"MİLLETVEKİLİNE ÇAğrıDA BULUNUYORUM"-

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın geçtiğimiz günlerde harcama listesini açıklayarak takdiri kamuoyuna bıraktığını söyleyen Çivi, mütevazi bir evde oturan, aracı olmayan dört kişilik bir memur ailesinin bir aylık asgari harcamalarının; kira 550 TL, giyim 150 TL, mutfak ve temizlik 525, ısınma, haberleşme ve ulaşım 675 TL, eğitim ve sağlık 250 TL, diğer 450 TL olmak üzere toplam 2 bin 600 TL olduğunu belirtti.

Memurların ortalama bin 500 TL maaşla bu harcamaları karşılamak zorunda olduklarını ifade eden Çivi, "Sayın Milletvekiline açık bir çağrıda bulunuyorum;

Siz bu kadar zor durumdaysanız, sizinle yer değiştirip bu sıkıntıdan kurtaracak binlerce memur ve emekli olduğunu hatırlatırız. Bu konudaki takdiri kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.

-2012 YILINA SIFIR ZAMLA GİRDİK-

Kamu görevlileri ve emeklilerinin tarihinde ilk defa 2012 yılına maaş artışı alamadan girmek zorunda kaldıklarını söyleyen Çivi şunları kaydetti:

"Toplumun tüm çalışan kesimlerinin ücret artışları belirlenmesine rağmen, memur ve emeklilerinin maaşlarındaki artış belirlenmemiştir.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonucu kabul edilen Anayasa değişikliğine göre memurların 2011 yılında toplu sözleşme yapmaları gerekirken, yasal düzenlemenin yapılmaması sonucu toplu sözleşme de hala yapılamamıştır.. Toplu sözleşmeden memur emeklilerinin de yararlanacağı düşünüldüğünde 4,5 milyon insanı ilgilendiren böylesine önemli bir konudaki belirsizlik hala devam etmektedir. Bu konuda hiçbir yetkili makamdan tek bir açıklamada yoktur."

-2012 YILINDAKİ TALEPLERİ-

Çivi, 2012 yılında toplu sözleşmeye ilişkin düzenlemenin bir an önce yapılmasını, toplu sözleşme yapılıncaya kadar memur ve memur emeklilerine maaşlarının yüzde 10 oranında avans ödenmesini istedi.

Çivi, büyük sıkıntılar içerisinde yaşamını sürdüren, bir işi olmasına rağmen bir ay evinde boş oturtulan, tüm 4/C'li personelin kadrolu görevlere alınmalarını da talep etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Haksen, 2012 Yılının Talihsizlerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement