Haldun Taner 100 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Haldun Taner 100 Yaşında

Kadıköy Belediyesi, tiyatro ve edebiyat dünyasının önemli ismi Haldun Taner'in 100. yaşını Kadıköy'de çeşitli etkinliklerle kutlayacak

13.03.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edebiyat ve sanat dünyasının usta kalemlerinden Haldun Taner doğumunun 100. Yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anılacak.

16 Mart günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma etkinliğinde, yazarın öykülerinden bölümler ve oyunlarından şarkılarla sevenleriyle birlikte anılacak.

Kurgusunu ve metnini Gazeteci yazar Zeynep Oral'ın hazırladığı ve tiyatro sanatçısı Orhan Alkaya ile birlikte sunacakları gecede, Doğan Hızlan, Emre Kongar, Selçuk Erez ve Üstün Akmen Haldun Taner 'in yazarlığını, kişiliğini anlatacak.

Haldun Taner'in "Koçinalar" öyküsünden Levent Üzümcü nün bir bölüm yorumlayacağı gecede şarkılar ve şiirler dışında yazarın bir döneme damga vuran oyunlarından bölümler sahnelenecek.

"Keşanlı Ali Destanı, "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyunlarından bölümlerin sahneleneceği gecede Gülriz Sururi, Ali Erdoğan, Selçuk Yöntem usta yazar için sahneye çıkacak.

Gecenin bir başka sürprizi ise uzun süredir aynı sahnede görmediğimiz Zeki Alasya ve Metin Akpınar ikilisi. Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun eşsiz ikilisi Zeki Alasya ve Metin Akpınar Türkiye'de kabare tiyatrosunun kurucusu, ilk yazarı, ilk uygulayıcısı Haldun Taner için sahnede olacaklar.

Haldun Taner'i anma gecesinde sahneye çıkacak isimler şöyle: Üstün Akmen, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Orhan Alkaya, Tuğrul Arsever​​​, Cihat Aşkın, Mehru Ensari, Selçuk Erez, Çiğdem Erken, Doğan Hızlan, Emre Kongar, Taner Öngür, Ali Erdoğan, Eraslan Sağlam, Gülriz Sururi, Demet Taner, Edip Tepeli, Kıvanç Uğraşbul, Levent Üzümcü, Serap Yağız ve Selçuk Yöntem.

"Güçlü yazar, güzel insan Haldun Taner 100 Yaşında" Sergisi

Haldun Taner için Kadıköy'de gerçekleşecek bir diğer etkinlik ise "Bir güçlü yazar, bir güzel insan: Haldun Taner 100 Yaşında" başlıklı sergi.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile hazırlanan sergide Haldun Taner'in sanatçının fotoğrafları, özel eşyaları ve kitapları yer alacak. Sergide ayrıca Taner'in hayatının belirli dönemlerini etkileyen, ilgi alanlarını gösteren objeler de yer alacak.

"Güçlü yazar, güzel insan Haldun Taner 100 Yaşında" başlıklı sergi 16 Mart - 16 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Haldun Taner 100 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement