Halk Oyunları Ekibini Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 1 Ölü, 29 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Halk Oyunları Ekibini Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 1 Ölü, 29 Yaralı

Aydın'ın Sultanhisar İlçesindeki Festivalden Bursa'ya Dönen Halk Oyunları Ekibini Taşıyan Otobüs Manisa'da Kaza Yaptı. Şarampole Yuvarlanan Otobüsteki Yolculardan Bir Bayan Eğitmen Hayatını Kaybederken, 29 Kişi de Yaralandı.

27.04.2008 20:19

Aydın'ın Sultanhisar ilçesindeki festivalden Bursa'ya dönen halk oyunları ekibini taşıyan otobüs Manisa'da kaza yaptı. Şarampole yuvarlanan otobüsteki yolculardan bir bayan eğitmen hayatını kaybederken, 29 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgileye göre, Aydın'ın Sultanhisar Belediyesi tarafından düzenlenen festivalden Bursa'ya dönen Nilüfer Belediyesi'ne ait Fuat S. idaresindeki 16 BLD 15 plakalı resmi otobüs, Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Kapaklı köyü yakınlarında yağmur yağışı sonucu kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybedilerek şarampole yuvarlandı. İçerisinde toplam 34 yolcuyla üzüm bağına yuvarlanan otobüsteki yolculardan halk oyunları eğitmeni Gülbahar Albayrak'ın (30) olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralıların ve eşyalarının otobüsün çevresine saçıldığı kaza mahaline, Manisa merkez ve ilçelerinden çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, vatandaşların da yardımıyla görevliler tarafından güçlükle olay yerinden çıkarılarak ambulanslara taşındı. Aralarında lise ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 9 yaralı Akhisar'da, diğer 20 yaralı ise Saruhanlı ilçesi ve Manisa'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bazı yaralıların isimlerinin Elif Gökdemir (6), Salih Gökdemir, Sinan Özer (27), Ahmet Sevim (27), Ceren Yümlü (17), Karan Kavdar (16), Naziye Yazıcıoğlu (24), Abdullah Sağır (16), Özge Çobanoğlu (15), Hülya Arslan (24), Arda Eravcı (21), Murat Vasip, Demet Dinç, Buracan Deniz, İlayda Sevim, Tunahan Orakçı, Mürfide Altıner, Serdar Günay, Nimet Gürtekin, Meltem Sensöz (18), Bahadır Bayram (22), Aykut Bayar, Dilan Olgun, Samet Merişli (20) olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(MY-ÖA-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halk Oyunları Ekibini Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 1 Ölü, 29 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement