Halk Sağlığı Haftası Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Halk Sağlığı Haftası Toplantısı Düzenlendi

Halk Sağlığı Haftası Toplantısı Düzenlendi

Adıyaman’da 3-9 Eylül tarihlerinde kutlanan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapıldı.

10.09.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 3-9 Eylül tarihlerinde kutlanan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapıldı.

Vadi-i Leman Otelde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleri noktasında yapılan çalışmalar dile getirildi. Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu'nun ev sahipliğinde Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, kurum ve kuruluşların yöneticileri toplantıya katıldı.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, 3-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Halk Sağlığı Haftası'nın ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı etkinlikleri ötelediklerini ifade etti.

Mustafa Kutlu açıklamasında, "Milletimizin başı sağ olsun, umarım kısa zamanda Türkiye huzurlu döneme girer. Bu olaylar da bir şekilde halk sağlığı doğrudan etkileyen durumlardır. Sağlığının tanımına baktığımızda kişinin bedenen ruhen sağlam olması olarak değerlendiriyoruz. Halk sağlığı denildiğinde sadece kişinin değil, toplumdaki tüm bireylerin sağlıklı olması gerekiyor. Bu ortam sağlığı bozuyor. 81 ilde 100 bin kişiyle koruyucu sağlık hizmetlerinin verilmesini sağlıyoruz. Bunun ilimize yansıması yaklaşık 900 ile 1000 arasındaki çalışanlarıyla oluyor. 183 kişi aile hekimi birimi, 9 toplum sağlığı merkezi, 1 kanser erken teşhis eğitim merkezi, 1 verem savaş dispanseri, 1 sıtma savaş dispanseri gibi kurumlarla koruyucu sağlık hizmetlerini vermeye çalışmaktayız. En büyük partnerimiz Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğüdür.

Sağlık denince sadece koruyucu sağlık hizmetleri değil, bunun yanında acil sağlık hizmetleri ve tedavi edici sağlık hizmetleri de bir bütündür. Her bir kurum birbiriyle sıkı bir işbirliği içerisindedir.

Koruyucu sağlık hizmetlerinde ilk başta aşılama çalışmaları geliyor. Gecen yıl ülkemiz genelinde her yüz 100 çocuktan 96'sı 13 ayrı hastalığa karşı aşılandı. Bu 13 hastalığının toplumda görülmeme sıklığı noktasında şuanda çok çok iyi yerdedir. Bu gün Avrupa'da çocuk felci hastalığı görülmeye devam ediyor ancak ülkemizde yok. Sadece aşılama çalışmalarında değil, içme sularını da kontrol ediyoruz. Sularda mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan olumsuzluk olup olmadığını takip ediyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Sağlığı Haftası Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement