Suudi Arabistan'da Esir Olduğu İddia Edilen Hariri: İki Gün İçinde Lübnan'a Döneceğim - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'da Esir Olduğu İddia Edilen Hariri: İki Gün İçinde Lübnan'a Döneceğim

İstifa eden ve Suudi Arabistan yönetimi tarafından ev hapsinde tutulduğu iddia edilen Lübnan Başbakanı Hariri, iki gün içinde ülkesine döneceğini duyurdu. Hariri "Ancak ailem burada kalacak" dedi.

14.11.2017 17:39  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri, iki gün içinde ülkesine döneceğini duyurdu.

"2 GÜN İÇİNDE DÖNECEĞİM ANCAK AİLEM BURADA KALACAK"

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan ve burada ev hapsinde tutulduğu öne sürülen Hariri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ben çok iyiyim, iki gün içinde döneceğim inşallah, biraz sakin olalım. Ailem, Suudi Arabistan'da kalacak." ifadelerini kullandı.

"İSTİFAMLA İLGİLİ GEREĞİNİ YAPACAĞIM"

Hariri, sahibi olduğu Müstakbel kanalına, 12 Kasım'da Riyad'dan verdiği özel röportajda, "Lübnan'ın çıkarları için istifa ettim. Kısa süre sonra Lübnan'a döneceğim ve istifamla ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğim." diye konuşmuştu.

"BANA SUİKAST DÜZENLEYECEKLER" DİYEREK İSTİFA ETMİŞTİ

Saad Hariri, 4 Kasım'da Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" kaydetmişti.

CUMHURBAŞKANI: DURUMUNDAN ENDİŞELİYİZ

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hariri'nin istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Lübnan'da bazı siyasetçiler ve basın kuruluşları, Hariri'nin zorla istifa ettirildiğini ve Riyad'da ev hapsinde tutulduğunu iddia ediyor.

Suudi Arabistan\'da Esir Olduğu İddia Edilen Hariri: İki Gün İçinde Lübnan\'a Döneceğim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'da Esir Olduğu İddia Edilen Hariri: İki Gün İçinde Lübnan'a Döneceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement