Hastaların İmdadına Kar Üstü Araçlar Yetişiyor - Son Dakika
Yerel

Hastaların İmdadına Kar Üstü Araçlar Yetişiyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle yolları ulaşıma kapanan mahalle ve komlardaki hastalar, UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin çabası sonucu hastanelere ulaştırılıyor 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Bedir: "Biz bunlarla ulaşımı mümkün olmayan köylerdeki hastalara ulaşmaya çalışıyoruz.

15.01.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle kapalı olan kırsal kesimdeki hastalar, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ekiplerince yoğun çabalarla hastanelere getiriliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle yolları ulaşıma kapanan mahalle ve komlardaki hastalar, snowtrack ve paletli ambulanslarla kurtarılıyor.

Kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan yerleşim yerlerindeki hastalara ulaşabilmek için çaba veren Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi ve UMKE ekipleri, ihbar üzerine son olarak Palandöken ilçesine bağlı Yağmurcuk Mahallesi Esenler komuna gitmek için yola çıktı.

Kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu yolda, koma ulaşmak için büyük çaba harcayan ekiplerin içinde bulunduğu ambulans, kara saplandı. Görevliler, ambulansı, snowtrack ambulansla halat yardımıyla saplandığı yerden çıkardı.

Güçlükle Esenler komuna ulaşan sağlık ekipleri, buradaki Necmiye (68) ve Halit Yıldırım'ı (67) sağlık kontrolünden geçirdi.

Erzurum 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir, yaptığı açıklamada, ulaşım sıkıntısı dolayısıyla tedavilerini yaptıramayan kişileri muayene etmek amacıyla köye geldiklerini söyledi.

Ulaşımı mümkün olmayan yerleşim yerlerine ambulans ve snowtrack ambulanslarla ulaştıklarını ifade eden Bedir, şunları kaydetti:

"Bizim 5 paletli ambulans ve 2 snowtrackımız var. Bu paletli ambulansları Karayazı, Tekman, Hınıs, Karaçoban, Horasan, Çat ve merkezde konuşlandırmış vaziyetteyiz. Biz bunlarla ulaşımı mümkün olmayan köylerdeki hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar ulaşamadığımız vaka hemen hemen hiç yok. Geçen sene 154 vakayı paletli ambulansla 81 vakayı ise snowtrack ile alarak hastanelere ulaştırdık. Bu yıl kış zor geçiyor. Geçtiğimiz hafta sadece 3 günde 19 vakayı snowtrack ile 18 vakayı ise paletli ambulanslarla aldık. Aldığımız hastaların büyük çoğunluğu doğum vakası" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hastaların İmdadına Kar Üstü Araçlar Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement