Hatay'da deprem sonrası çiçekçiler sadece mezarlıklara çiçek satıyor - Son Dakika
Güncel

Hatay'da deprem sonrası çiçekçiler sadece mezarlıklara çiçek satıyor

Hatay'da deprem felaketinin ardından iş yerlerini açan çiçekçiler insanların artık sadece kaybettikleri yakınlarının kabirlerine dikmek için çiçek aldıklarını söyledi. Depremin büyük yıkıma uğrattığı Hataydaki esnaflar yavaş yavaş iş yerlerini açmaya başladı. İlçedeki çiçekçiler de işlerinin başına dönmeye başlarken onların mesaisi depremzedelerin acılarına ortak oluyor.

28.04.2023 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY'da deprem felaketinin ardından iş yerlerini açan çiçekçiler, insanların artık sadece kaybettikleri yakınlarının kabirlerine dikmek için çiçek aldıklarını söyledi. 20 yıldır Antakya'da çiçekçilik yapan Kadir Çaçan, 'Eskiden sevgililer günü, doğum günleri gibi özel ve mutlu zamanlarda çiçek satıyorduk. Bu yıkımdan sonra ne yazık ki artık sadece mezarlıklara giden çiçekleri satıyoruz dedi.

Depremin büyük yıkıma uğrattığı Hatay'daki esnaflar yavaş yavaş iş yerlerini açmaya başladı. İlçedeki çiçekçiler de işlerinin başına dönmeye başlarken onların mesaisi depremzedelerin acılarına ortak oluyor. Felakette binlerce yakınını kaybeden Hataylılar, onların kabirlerine dikmek için çiçek satın almaya geliyor. Antakya'nın Serinyol Mahallesi'nde 20 yıldır çiçekçi dükkanı işleten Kadir Çaçan (42), hayata yeniden dönmek için iş yerini açtığını, gün içinde birçok kişinin gözyaşları içinde çiçek satın almaya geldiğini söyledi.

'GÖZYAŞLARIYLA ÇİÇEK ALIYORLAR'

Hatay halkı olarak yaraları sarmak için çabaladıklarını belirten Çaçan, deprem öncesi mutluluklara ortak olduğu iş yerinde şimdi ise sadece acılara şahit olduğunu anlattı. Zor günler geçirdiklerini dile getiren Çaçan, 'Eskiden sevgililer günü, doğum günleri gibi özel ve mutlu zamanlarda çiçek satıyorduk. Bu yıkımdan sonra ne yazık ki artık sadece mezarlıklara giden çiçekleri satıyoruz. Bu da bana çok acı veriyor. Binlerce kişi yakınlarının mezarına dikmek için çiçek almaya geliyor. Diyecek bir şey bulamıyorum. Eskiden müşterilerimizi gülerek karşılarken, şimdi ise insanlar gözyaşlarıyla içeriye giriyor. Üç çocuğunu depremde kaybeden bir anne gelmişti. Çocuklarından birinin çileği çok sevdiğini söyleyip mezarına dikmek için çilek fidesi almıştı. Onu unutamıyorum. Uzun bir zaman da alsa inşallah bu zor günleri aşacağız diye konuştu.

Kaybettiği yakınlarının kabirlerine dikmek için çiçek almaya gelen Erol Saraçoğlu (63) ise 'Acı ve buruk hissediyoruz. Bunu ancak yaşayan bilir. Burası artık sözün bittiği yer dedi.

Hatay\'da deprem sonrası çiçekçiler sadece mezarlıklara çiçek satıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da deprem sonrası çiçekçiler sadece mezarlıklara çiçek satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement