Hatay-Türkiye Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hatay-Türkiye Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi Törenle Açıldı

Hatay-Türkiye Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi Törenle Açıldı

Hatay'ın Belen İlçesi'nde Suriyeli çocukların yarım kalan eğitimledrini tamamlaması için kurulan 'Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi açıldı.

27.04.2016 04:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Belen İlçesi'nde Suriyeli çocukların yarım kalan eğitimledrini tamamlaması için kurulan 'Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi açıldı. Açılışta konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye'nin Suriyelilere kucak açması ve çocukların eğitimi için yapmış olduğu çalışmaları ile Nobel'i hak ettiğini söyledi.

7 dersliten oluşan Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi, Hatay Valisi Ercan Topaca, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve davetlilerin katıldığı tören ile hizmete açıldı.

Suriye'deki savaştan kaçarak Hatay'ın Belen İlçesi'ne sığınan Suriyeli çocukların yarım kalan eğitimlerini sürdürebilmeleri için Türk Kızılayı tarafından 500 bin liraya mal olan 7 derslikten oluşan Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi açılışanda konuşan Türk kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye'nin Suriyelilere kucak açması ve çocukların eğitimi için yapmış olduğu çalışmalar ile Nobel Ödülü'nü hak ettiğini ifade etti.

"200 BİN SURİYELİ ÇOCUK DOĞDU"

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin geldikleri günden bugüne kadar 200 bin çocuk dünyaya getirdiğini belirten Kınık, öBin 870 gün oldu, Suriye'deki bu kanlı vahşet başlayalı. İnsanlar evlerini barklarını terk ettiler. Memleketimizde 3 milyon kardeşimize ensar olduk, kucaklarımızı, kapılarımızı açtık. Onlara yabancı bir merkezde, yabancı bir beldede olduklarını hissettirmemeye gayret ettik. Bu topraklarda 200 bine yakın çocuğumuz doğdu. Elimizden geldiği kadar kamplarımızda, işyerlerimizde, şehirlerimizde kendilerine yardımcı olmaya gayret ettik, onlara destek olduk. Kızılay, uluslararası yardımlarda özellikle Suriye içeresine gönderilen lojistik noktasında en önemli çözüm ortağı oldu. Biliyorsunuz, Suriye içerisinde 7 milyon yardıma muhtaç olan insan ve ülkeyi terk etmiş, yaklaşık 6 milyon insan bu yardımlarla bugüne kadar ayakta durdu ödiye konuştu.

"HATAY'DA 53 BİN SURİYELİ ÇOCUĞU OKULLAŞTIRDIK"

Suriyeli çocukları, kendi çocuklarından ayırmadığını aktaran Hatay Valisi Ercan Topaca, şimdiye kadar 53 bin Suriyeli çocuğu okullaştırdıklarını söyledi. Hatayda yaklaşık 100 bin civarında Suriyeli çocuğun bulunduğunu kaydeden Vali Topaca, şöyle devam etti:

"Hesabımıza göre yaklaşık 100 okul daha yaptığımız zaman tamamını okullaştırmış olacağız. Tabi bunların bir kısmı okullara gelmiyor. Biz onlara gideceğiz, okullara alacağız. İnsanın eğitime ihtiyacı var. Eğitemediğimiz her bir fert, toplum için, devlet için milletimiz için risk demek. Onun için misafir de olsa onları da bu ilim yuvalarından, bu edep merkezlerinden, çocuklarımızı en güzel şekilde geçirmek suretiyle geleceğe hazırlamak istiyoruz"

Konuşmaların ardından okul bahçesine Kızılay Genel Başkanı Kınık ve Hatay Valisi Topaca birlikte ağaç dikti. Okulun açılış kurdalesini dualarla kesilirken, Suriyeli öğrencilere Kızılay okul çantası ve hediye armağan edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay-Türkiye Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement