Havuzda Sinema Keyfi - Son Dakika
Güncel

Havuzda Sinema Keyfi

Gündüzleri spor tutkunlarına kapılarını açan Darüşşafaka Spor ve Sosyal Tesisleri'nde, akşam saatlerinde havuzda botlar içinde film izleme imkanı sunuluyor.

15.09.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gündüzleri spor tutkunlarına kapılarını açan Darüşşafaka Spor ve Sosyal Tesisleri'nde, akşam saatlerinde havuzda botlar içinde film izleme imkanı sunuluyor.

Darüşşafaka Spor ve Sosyal Tesisleri'nin işletmecisi Norse ile organizasyon firması Düşler Sokağı'nın ortaklaşa düzenlediği "Yıldızların Altında Açık Hava Sineması", İstanbullulara unutulmaz bir sinema deneyimi yaşatıyor.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, iki kişilik botlara binerek iki saat yıldızların altında film izliyor. Botlara alternatif şezlongda ya da terasta koltuklarda da film izlemek mümkün. Botlarda film izlemenin bedeli kişi başı 25, şezlongda 15, terasta 10 lira.

Açık hava sinemasına farklı bir boyut katan ve İstanbulluların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, 22 Eylül'de sona erecek. Bu farklı sinema keyfini yaşamak isteyenler, bu akşam "Bir Varmış Bir Yokmuş", 21 Eylül'de "Cüceler", 22 Eylül'de "Big Eyes"ı izleyebilecek.

Sinema izleyicilerine can kurtaran hizmeti

Norse Pazarlama Koordinatörü Burçay Örün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darüşşafaka Spor ve Sosyal Tesisleri'nin İstanbul'un az sayıdaki tam olimpik havuzlarından biri olduğunu söyledi.

"Yıldızların Altında Açık Hava Sineması" etkinliği için bu yıl, aynı anda 400 kişinin film izleyebileceği bir kapasite hazırladıklarını, gelecek yıl bu sayıyı bin 400 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Örün, İstanbulluların etkinliğe gösterdiği ilgiden dolayı sezon sonuna kadar bot biletlerinin neredeyse hepsinin tükendiğini belirtti.

İki kişilik botlarda aynı anda 100 kişinin havuz kenarına kurulan dev ekranda film izleyebildiğini aktaran Örün, botların devrilme tehlikesine karşı üç cankurtaranın görev yaptığını, ayrıca yüzme bilen 10 servis görevlisinin bulunduğunu ifade etti.

Örün, bu sezon için 2 çocuk, 4 yerli ve 4 yabancı film seçtiklerini, biletlerin internet üzerinden satışa sunulduğunu söyledi.

Darüşşafaka Spor ve Sosyal Tesisleri'nin, 12 bin kişinin üye olduğu, spor eğitimlerinin verildiği bir kurum olduğunu hatırlatan Örün, tesislerde bu yıl sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirtti.

"Kış için de farklı projeler hazırladık"

Düşler Sokağı yöneticisi Demet Zübeyiroğlu, projeyi geliştirdiklerinde standart bir açık hava sineması olmasını istemediklerini dile getirdi.

İstanbul'un en büyük havuzu olan tesiste, gelecek yıl daha fazla sinemaseveri havuzda ağırlayacaklarını anlatan Zübeyiroğlu, yaz sezonunun bitmesine sayılı günler kala kış ayları için de farklı projeler hazırladıklarını kaydetti.

"Paha biçilmez ve yaşanılması gereken bir tecrübe"

Etkinliğe katılan Cem Eligül, yıldızların altında film keyfinin Türkiye'de bir ilk olduğunu hatırlatarak, "Güzel bir etkinlik. Ben de daha önce hiç denemedim. Havuzda açık havada yıldızların altında film izlemek oldukça keyifli. Gelecek yıl, film seçeneklerinin artırılmasını istiyoruz izleyiciler olarak. Kapalı sinema salonlarının, teknolojisi ve görüntü kalitesi yüksek ama havuzda film izlemek de paha biçilmez ve yaşanılması gereken bir tecrübe" diye konuştu.

Didem Duru da etkinliği internette tesadüfen gördüğünü, en çok yüzen botların ilgisini çektiğini ifade etti.

İlk kez açık hava sineması etkinliğine katıldığını belirten Duru, kapalı sinema salonlarına kıyasla havuzda film izlemenin daha ferah olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havuzda Sinema Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement