Hayırsever Kardeşler, Cami Yaptıracak - Son Dakika
Yerel

Hayırsever Kardeşler, Cami Yaptıracak

Hayırsever Kardeşler, Cami Yaptıracak

Niğde Müftülüğü ile Hayırsever Ahmet ve İsmail Hatipoğlu kardeşler arasında cami yaptırma protokolü imzalandı.

12.03.2015 14:10

Niğde Müftülüğü ile Hayırsever Ahmet ve İsmail Hatipoğlu kardeşler arasında cami yaptırma protokolü imzalandı.

Yıllar önce Özbelde Cami'yi yaptıran babaları Mehmet Hatipoğlu'nun izinden giden iki kardeş Fertek Yolu'na cami yaptıracak. Caminin ismi de Kardeşler Cami olacak.

Niğde Müftülüğünde düzenlenen programla Hayırseverler Ahmet ve İsmail Hatipoğlu ile Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar arasında cami yaptırma protokolü imzalandı.

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Fertek Yolu üzerinde İl Özel İdaresine ait 3 bin 500 metre kare arsaya hayırsever iki kardeşin cami yaptıracağını söyledi.

Bor ve Fertek yolu üzerinde insanların yaşadığı bölge olmasına rağmen caminin olmayışı ve var olanlarında yeterli olmaması nedeniyle insanların ciddi sıkıntılar çektiğini ifade eden Müftü Gürpınar: "Yaptığımız araştırmalarda "acaba buraya kimler cami yaptırır, nasıl yaparız" diye araştırırken Ahmet ve İsmail Hatiboğlu hacı efendiler kardeşler bu hayırlı hizmete talip oldular. ve dediler ki: "biz geçmişlerimizin adını da unutturmayalım. Niğde'mizin ihtiyaç duyduğu bu camiyi biz oraya yapalım siz yer gösterin dediler . Bizde yapmış olduğumuz temaslar sonucu Fertek yolu üzerinde hastanemize hemen yakın bölgenin ihtiyacını cevaplandıracak bir yer arayışına geçtik. ve sonuç itibariyle özel idareye ait güzel bir yer. Niğde'ye neredeyse tepeden hakim bir çok bölgeden görülebilecek bir cami yeri tespiti yaptık. 3 bin 500 metre kare bu cami yeri üzerine bir takım proje çalışmaları yapıldı. Çok yakın zamanda zemin etütlerini yaptıktan sonra projeleri özel idareye sunacağız. Onlarında olurunu aldıktan sonra dualarla bu camimizin temelini atacağız" dedi.

Kısa süre içerisinde Camiyi Niğde halkının hizmetine sunacaklarını belirten Müftü Gürpınar: "Hayırsever iki kardeşin yaptıracağı bu camiye de " Kardeşler Cami" adını vereceğiz. Bu örnek davranış Niğde'de nesillere hatırlanacak. Hemde birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sembolü olarak bu cami inşallah temeli atıldıktan sonra biran önce ibatede açılacak. Müftülüğüm adına, şahsım adına tüm din görevlileri camiası adına da Hatipoğlu kardeşlere teşekkür ediyorum. Bu caminin maliyetini iki kardeş üstlenmiştir. Belediyenin almış olduğu meclis kararı gereği bir yüz bin TL yardım etmesi söz konusu. Diğer masraflarını hayırseverlerimiz karşılayacak. Biz müftülük olarak bürokratik işlemlerine yardımcı olacağız. Zemin etüttü yaptıracağız. Özel idaremizin desteğini alacağız" diye konuştu.

Hayırsever Ahmet Hatipoğlu, 40-50 nüfuslu yerde cami bulunmaması nedeniyle bu bölgeye cami yaptırma kararı aldıklarını ifade ederek: "Hocam bu arsayı temin etti. 40-50 nüfuslu yerde cami yok. Bizde cami yaptırma kararı aldık. Daha öncede babam Özbelde'ye cami yaptırmıştı. İnşallah bizde kardeşimle birlikte buraya cami yaptırmak istiyoruz" dedi.

İsmail Hatipoğlu ise, Cami yaptırmaya abisiyle birlikte karar verdiklerini belirterek: " Caminin Niğde'nin menfaatine yapılmasına gayret edeceğiz. İçimizden geldi. Ahiret yatırımı yapıyoruz. Bütün Niğdelilere de tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırsever Kardeşler, Cami Yaptıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement