Hdp Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

Hdp Grup Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Devlet tepeden halkı yönetmeyecek, halk devleti yönetecek.

08.05.2018 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Devlet tepeden halkı yönetmeyecek, halk devleti yönetecek. Ademi merkeziyetçi demokratik bir yönetim modeli öneriyoruz" dedi.

HDP Grup Toplantısı'nda konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Türkiye'nin özgürlük, demokrasi, adalet ve eşitlik yolunda bir çıkışa ihtiyacı olduğunu iddia ederek, seçimlerin bu açıdan çok büyük bir önem taşıdığını, karanlık ile aydınlık arasında bir seçim yapılacağını ifade etti. Buldan, "Karşımızdaki ittifaklar, ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak, demokrasiyi krizden kurtarabilecek ittifaklar değildir. Bir tarafta tekçi, milliyetçi sağ bir ittifak var. Diğer tarafta ise Türkiye halklarının ihtiyacı olan demokratik, özgürlükçü çizgiyi temsil eden Halkların Demokratik Partisi var. AKP ve MHP kendilerini kurtarabilmek için denize düşenin yılana sarıldığı gibi birbirlerine sahip çıktılar. Onların ittifakı aslında korku, kaybetme ve çöküş ittifakıdır. Krizle geldiler krizle gidecekler. Sağda kesişen bu ittifaklar aynı zamanda HDP'ye karşı kurulan ittifaklardır" ifadelerini kullandı.

Kendi ittifaklarının milletle olduğunu söyleyen Buldan, "Hem Kürt halkının kendi içindeki ittifakı hem de Türkiye demokrasi ve emek güçleriyle olan ittifakımız, en ilkeli, onurlu ittifaktır. Bu salt bir seçim ittifakı değildir. Uzun soluklu bir mücadele ittifakıdır. Geçen hafta, Kürt partileri kendi aralarında ittifak kurdular. HDP ile ortak hareket etme kararı aldılar. Bu, Kürtlerin ulusal birliği açısından tarihi değerdedir" şeklinde konuştu.

Buldan şöyle konuştu:

"Devlet tepeden halkı yönetmeyecek, halk devleti yönetecek. Ademi merkeziyetçi demokratik bir yönetim modeli öneriyoruz. Halk meclislerini, kent meclislerini öneriyoruz. Cumhurbaşkanlığı kurumu halkın kurumu olacak. Bir kişinin keyfini sürdüğü saray olmayacak. Biz, bir kişiyi değil halkın kendisini başkan yapacağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement