Hessen'de 15 Türk Aday Yarışacak - Son Dakika
Güncel

Hessen'de 15 Türk Aday Yarışacak

Hessen\'de 15 Türk Aday Yarışacak

HESSEN pazar günü seçime gidiyor.

22.10.2018 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HESSEN pazar günü seçime gidiyor. 4 milyon 400 bin seçmenin yüzde 52'si kadın. Seçmenlerin yüzde 35'i 60 yaş ve üstünde. En düşük seçmen oranı ise 18-24 yaş arasında bulunuyor. Pazar günü ilk kez oy kullanacak 18-24 yaş arası seçmen sayısı 61 bin 700. Eyalette 2013'te yapılan seçimlerde CDU, SPD, Yeşiller, Sol Parti ve FDP meclise girmeyi başarmıştı. Aynı partilerin bu pazar yapılacak seçimlerde de meclise girmesi bekleniyor.

Ayrıca aşırı sağcı ve İslam karşıtı AfD de anketlere göre meclise giriyor. Bu seçimlerde Türkiye kökenli 15 aday da yarışacak. CDU'dan 1, Yeşiller'den 2, SPD'den 7, Sol Parti'den 4 ve FDP'den de 1 aday meclise girmek için seçmenlerden oy istiyor.

LİSTEDEKİ TÜRK ADAYLAR

Bir önceki seçimlerde tercihli oylarla meclise girmeyi başaran İsmail Tipi, CDU'nun 45. seçim bölgesi olan Offenbach-Eyalet II Bölgesi'nden direkt aday. Yeşiller'den ise Taylan Burcu ve Birol Avcı milletvekili adayı oldu. Burcu Frankfurt 39. seçim bölgesinden direkt ve ayrıca Yeşiller listesinin 20. sıra adayı. Avcı ise Hanau'dan 41. seçim bölgesinden tercihli oyları alıp meclise girmek istiyor. FDP adayı Yankı Pürsün 11. sıradan aday oldu. Pürsün ayrıca Frankfurt kentinden direkt aday. Bu seçimlerde en fazla Türkiye kökenli adayı SPD çıkardı. SPD'den Handan Özgüven, Turgut Yüksel, Dilek Kanko, Teslihan Ayalp, Tolga Koblay ve Deniz Şahin aday gösterildi. Yüksel 19, Özgüven 34, Yönter 62, Kanko 92, Ayalp 98, Koblay 105 ve Şahin de 108. sıradan meclise girmenin umudunu taşıyor. Sol Parti'den Saadet Sönmez 9. sıradan aday olurken, Eyüp Yılmaz Frankfurt'tan direkt aday oldu. Okan Karasu Yukarı Taunus bölgesinden, Fatma Demirkol Wetterau III Bölgesi'nden aday oldu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Hessen'de 15 Türk Aday Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement