Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffer Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffer Açıklaması

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffer Açıklaması

Alman şair Günter Grass'a İsrail'in tepkisini değerlendiren Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffer, "Grass'ı desteklemiyoruz."

17.04.2012 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman şair Günter Grass'a İsrail'in tepkisini değerlendiren Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffer, "Grass'ı desteklemiyoruz. Bu konudaki gelişmelerden İsrail sorumlu değildir. Burada aslında sorumlu olan İran'dır" dedi.

Başbakan Bouffer, milletvekilleri ve işadamlarından oluşan 50 kişilik heyetle Bursa'ya geldi. Bouffer, Türk-Alman ortaklığı olan Bodo firmasını ziyaret etti. Nobel ödüllü Alman şair Günter Grass'a yazdığı şiir yüzünden İsrail'den gelen tepkileri değerlendiren Bouffer, "Bizim pozisyonumuz çok açık. Grass'ı desteklemiyoruz. Bizim söylediğimiz şudur: Bu konudaki gelişmelerden İsrail sorumlu değildir. Bir yerde tabii ki bizim İsrail ile ilgili ilişkilerimizde, İsrail'in var olma hakkının bu ülkeyle

ilişkilerimizin temelini oluşturduğunu düşünüyoruz. Burada aslında sorumlu olan İran'dır" dedi.

Bouffer, folklor ekiplerinin gösterisini eşi Ursula Bouffer ile birlikte ilgiyle izledi.

İsrail İçişleri Bakanı Eli Yishai, pazar günü eski Nazilerin ülkeye girişini yasaklayan bir yasa çerçevesinde, 84 yaşındaki Grass'ın ülkelerini ziyaret etmesine yasak getirildiğini belirtmişti.

Grass, nükleer gücü olan bir İsrail'in dünya barışını tehdit ettiğini belirterek hem İsrail hem de İran'ın nükleer tesislerinin denetlenmesi çağrısında bulunarak, "Was gesagt werden muss" (Söylenmesi gereken söylenmeli) adlı şiirini geçen hafta yayımlamıştı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement