Hilton Kayseri Oteli'nden İşten Çıkarmalar - Son Dakika
Yerel

Hilton Kayseri Oteli'nden İşten Çıkarmalar

Enver Öktem, Hilton Kayseri Oteli'nde 8 İşçinin İşten Çıkarılmasıyla İlgili Otelde Çalışan 175 İşçinin Yüzde 80'inin Sendikalarına Üye Olduğunu Belirtti.

01.02.2011 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Genel Başkanı Enver Öktem, Hilton Kayseri Oteli'nde 8 işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili otelde çalışan 175 işçinin yüzde 80'inin sendikalarına üye olduğunu belirterek, 'Uluslararası sendikal örgütlülüklerimizi de harekete geçirerek burada olup biten bütün hukuksuzlukları dile getireceğiz' dedi.

Öktem, Kayseri Hilton Oteli önünde yaptığı basın açıklamasında, 'sendikalaşmaya öncülük ettikleri' gerekçesiyle 8 üyelerinin işten çıkarıldığını iddia etti.

Çalışanların yasalar çerçevesinde hareket ettiğini belirten Öktem, 'Bu otelde çalışan 175 işçinin yüzde 80'i sendikamıza üyeliğini yaptırdı. Yasanın aradığı gerekli çoğunluk sağlanmıştır. Bakanlıklara başvurular yapılmış, Bakanlıklar bu işyerinde toplu iş sözlemesi ile ilgili yetkili olduğumuza dair belgeyi postaya vermiştir' dedi.

İşvereni, bu aşamadan sonra yasal sürece ayak uydurmaya çağıran Öktem, şunları kaydetti:

'Sendikal örgütlülüğü içine sindiremeyen işveren, 'ben burada kendi yasalarımı uygularım' anlayışla hareket ediyor. Burada yapılan şey, bir anayasal hakkın kullanımıdır. Hilton Otellerinin hemen hemen tümünde sendikamız zaten örgütlü. Buralarda çalışan işçilerimizle toplu sözleşmelerimiz var. Anayasa'nın verdiği hakkı, sendikamız burada da kullanacaktır.'

Herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan işçilerin hakkını yasalar çerçevesinde sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Öktem, 'Türkiye Cumhuriyeti dışından gelen Hilton operasyonunu gerçekleştiren bu işverenin merkezi de dahil olmak üzere, uluslararası düzeyde de girişimlerde bulunacağız. Uluslararası düzeydeki sendikal örgütlülüklerimizi de harekete geçirerek burada olup biten bütün hukuksuzlukları dile getireceğiz' dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı Yunus Değirmenci de otel önünde toplu sözleşme sevincini paylaşmak için toplanmayı arzuladıklarını, ancak sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilere destek amacıyla bir araya gelmek zorunda kaldıklarını söyledi.

İşten çıkarılan işçiler de herhangi bir gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini öne sürerek, sendikaları öncülüğünde mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Sendika yetkilileri, basın açıklaması yapılırken 2 işçinin daha işine son verildiği bilgisi aldıklarını da belirtti.

(MUS-İÇR-GZA) - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hilton Kayseri Oteli'nden İşten Çıkarmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement