Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler

Hollanda\'nın Skandal Tavrına Tepkiler

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik engellemelerinin totaliter rejimlerin davranışı olduğunu belirtti.

13.03.2017 01:41

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik engellemelerinin totaliter rejimlerin davranışı olduğunu belirtti.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Haşimi, "Türk hükümetinin anayasal değişiklikleri halka anlatma amacıyla yürüttüğü çalışmalar demokratiktir. Bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan baskılar ise ancak totaliter rejimlerin davranışlarıyla açıklanabilir." ifadesini kullandı.

Yapılacak anayasal düzenlemelerin Türkiye'yi daha güçlü ve istikrarlı hale getireceğini belirten Haşimi, bu sebeple rekabetin de büyük olacağını ve Avrupa ülkelerinin liberal değerleri terk etme pahasına da olsa anayasal düzenlemeleri engellemeye çalıştığını dile getirdi.

Iraklı uzman ve analist İyad Ed-Dıleymi ise Hollanda'nın tavrıyla, Batı'nın demokrasi ve halkın iradesine saygı iddialarının sahteliğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Türkiye'deki anayasal düzenlemelerin bir iç mesele olduğunu ve Batı'nın, terör listesine alınanlar dahil olmak üzere Türkiye'deki muhalif haraketleri destekleyip bakanların Avrupa'da kendi vatandaşlarıyla bir araya gelmesine engel olarak "çelişkiler" batağına saplandığına işaret eden Dıleymi, şu ifadeleri kullandı:

"Hollanda'nın davranışı Hollanda'nın değil, Avrupa'nın Türkiye'de yapılması beklenen anayasal düzenlemelerin yapısından korkmasından kaynaklanıyor. Avrupalılar, bu düzenlemelerin cumhurbaşkanının yetkisini artıracağını ve bunun da Avrupa'nın çıkarları için tehdit oluşturacağını düşünüyor, bu nedenle de tekere çomak sokmaya çalışıyorlar."

Dıleymi, Hollanda başta olmak üzere Avrupa'nın bu sorumsuz davranışlarla anayasal düzenlemelerin lehine büyük bir hizmet gerçekleştirdiğini aktardı. Avrupa ülkelerine seslenen Dıleymi, "Türk treninin yenilik ve kalkınma yolunda harekete geçtiğini, Türkiye'nin Avrupa'ya yetişmeye çalışan o eski ülke olmadığını anlamaları gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'nın Skandal Tavrına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement