"Hot Spot İstanbul" Zürih'te Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

"Hot Spot İstanbul" Zürih'te Sanatseverlerle Buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Zürih Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinin işbirliğiyle düzenlenen "Hot Spot İstanbul: 1940'tan Günümüze Türk Modern Sanatının Gelişimi" sergisi, 22 Eylül'e kadar açık kalacak

21.06.2013 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Zürih Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinin işbirliğiyle düzenlenen "Hot Spot İstanbul: 1940'tan Günümüze Türk Modern Sanatının Gelişimi" sergisi, Zürih'te izlenime sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zürih'teki modern sanat müzesi Haus Konstruktiv'te, içerdiği 60 yıllık eserlerle soyut, somut ve kavramsal Türk sanatına dair sergi düzenlendiği belirtildi.

Projenin çıkış noktasının, 1940'ların sonundan itibaren soyut-somut Türk resim sanatının gelişimi ve bu sanatın bütün dünyada etkin faaliyet gösteren genç sanatçılar üzerindeki etkisi olduğuna işaret edilen açıklamada, serginin, sanatçılar, koleksiyoncular ve bireysel katkılarla can bulduğu bildirildi.

Haus Konstruktiv Müzesi'nin, sergiyle İstanbul'un canlılığı ve hareketliliğini Zürih'e taşımayı, çağdaş Türk sanatının yanı sıra seçilmiş örnek çalışmalarla Türk sanat tarihini de ilgililerle buluşturmayı amaçladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hot Spot İstanbul, 5 farklı ama birbiriyle ilintili bölümden oluşuyor ve sanat tarihindeki devamlılığa vurgu yapıyor. Resimler, çizimler, heykeller, plastik sanatlar ve mekansal çalışmaların yer aldığı sergide, çağdaş ve tarihsel sanatçıların bireysel sunumlarının yanı sıra çeşitli katlarda temalı sunumlarla tarihsel gelişmeler de anlaşılabilir şekilde ziyaretçilere aktarılıyor. Ayrıca sergide temsili, soyut ve somut yaklaşımlar arasındaki ince farklar da sanat tarihindeki 'izm'lerin ele alınıp incelenmesiyle keşfediliyor.

Sergide 1940'ların sonundan günümüze Adnan Çoker, Nejad Melih Devrim, Burhan Doğançay, Renee Levi, Ahmet Oran, Mübin Orhon, Abdurrahman Öztoprak, Seçkin Pirim, Arslan Sükan, Canan Tolon, Seyhun Topuz, Ömer Uluç, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ ve Fahrelnissa Zeid'ın eserleri, heykel ve çevre arasındaki kesişim noktasında sanatçı Can Altay tarafından sergileniyor. Bu sunum bütün serginin adeta DNA'sı olma özelliğine sahip. Öte yandan Max Bill, Fritz Glarner, Camile Graeser, Hans Hinterreiter, Verena Loewensberg, Richard Paul Lohse özel eserleriyle sergide yer alıyor."

Açıklamada, serginin 22 Eylül'e kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacağı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Hot Spot İstanbul' Zürih'te Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement