Hrant Dink Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Cinayeti Davası

Hrant Dink Cinayeti Davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davada savunma yapan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, "İstihbarat Daire Başkanlığının bir hatası var ise Ahmet İlhan Güler'i zamanında görevden almamış olmasıdır.

06.02.2017 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davada savunma yapan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, "İstihbarat Daire Başkanlığının bir hatası var ise Ahmet İlhan Güler'i zamanında görevden almamış olmasıdır. O görev o gün hakkı ile yapılmadığı için bugün bu cinayetler, bu katliamlar meydana geliyor." dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, savunması alınan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in çapraz sorgusunun yapıldığı duruşmaya katılamadığını belirterek, bu sanığa sorular sormak istediğini söyledi.

Talebinin kabul görmesi üzerine Yılmazer, duruşmada hazır bulunan Güler'e bazı sorular yöneltti.

Cinayetten hemen sonra İstanbul'un, "Hrant Dink'in ne pahasına olursa olsun öldürüleceği" bilgisini içeren F4 raporuna ulaştığını ve Erhan Tuncel'in de sorgusunda, "Terörle Mücadele Şubesinde F4 bana gösterildi, ben açıklama yaptım" dediğini anlatan Yılmazer, İstanbul ekibinin savcılık beyanlarının savunma temelli yalan ve sonradan değiştirilmiş beyanlardan oluştuğunu öne sürdü.

"Protesto ve propagandalar, Dink'i hedef haline getirdi"

İlk günden bu yana aynısını söylediğini, başkalarının durmadan beyan değiştirdiğini ve F4 raporunu görmediğini iddia eden Yılmazer, Güler'e, "Alenileşmiş tehdit bilgileri, neye göre istihbarat çalışması kapsamına girmez?" diye sordu. Güler ise "Dink'in yargılandığı, 'Türklüğe hakaret' davası, mahkemelerdeki nümayişler legal büro tarafından takip edilirdi. Hayati tehdit gibi bir değerlendirme yapmadık." diye cevap verdi. Bunun üzerine Yılmazer de bu protesto ve propagandaların Dink'i hedef haline getirdiğini savundu.

İddianamede aleyhindeki tek iddianın Ahmet İlhan Güler tarafından beyan edildiğini belirten Yılmazer, "Ahmet İlhan Güler savcılığa verdiği ifadesinde, 'F4 raporunu Ali Fuat Yılmazer'in görmemiş olmasının mümkün olmadığını' belirtmiştir. Bunun dışında C şubesi personelinden hiçbiri, 'Bu raporu Yılmazer'e arz ettik' dememiştir. Aleyhime başka bir ifade de yoktur. Dolayısıyla tek bir dayanak yok, Güler'in beyanından başka. Tüm evraklar şube müdürüne iletilir ve ben gördüğüme paraf atarım ama söz konusu raporda benim parafım yoktur." ifadelerini kullandı.

Söz alan Ahmet İlhan Güler'in, "Benim bilgime göre 9 nolu F4 raporunu (Dink'in öldürüleceği bilgisi içeren rapor) okumaması mümkün değil" demesi üzerine Yılmazer de "Bu yorum, sokaktaki bir adamın yapacağı yorumdan kıymetli değildir. Bu yorum dışında hakkımda delil yok." dedi. Güler ise bu kez, "Ben bilirkişilik yapmadım, bir değerlendirme yaptım." dedi.

"F4 raporunun sorumlusu Trabzon'dur"

Soru sorma işleminin ardından savunma yapmaya devam eden Yılmazer, F4 raporunun değiştirilmesi iddiasıyla ilgili, değerlendirmeye tabii tutulamayacağını ve bunun il sorumluluğunda olduğunu aktararak, "Ankara'dan yapamam bunu. O evrakın nasıl olacağını, ilden başka kimse değerlendiremez. Trabzon bilgiyi nasıl takdir ederse öyle gönderir. Yanlış mı oldu? Sorumlusu Trabzon'dur. Engin Dinç, 'bizzat ben değiştirdim' diyor. O değiştirmiş, o İstihbarat Daire Başkanı olmuş. O değiştirmiş, ben tutuklanıyorum." diye konuştu.

Yılmazer, "İstihbarat Daire Başkanlığının bir hatası var ise Ahmet İlhan Güler'i zamanında görevden almamış olmasıdır. O görev o gün hakkı ile yapılmadığı için bugün bu cinayetler, bu katliamlar meydana geliyor." değerlendirmesini yaptı.

Duruşma, Yılmazer'in savunmasına devam edilmek üzere, yarına ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement