1351 hakim ve savcının ataması gerçekleşti - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

1351 hakim ve savcının ataması gerçekleşti

1351 hakim ve savcının ataması gerçekleşti
04.12.2025 00:30

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, adli yargıda bin 204 ve idari yargıda 147 hakim adayı olmak üzere toplamda 1351 hakim ve Cumhuriyet savcısı ataması gerçekleşti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı (HSK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile bin 351 hakim ve Cumhuriyet savcısı adayının ataması gerçekleştirildi.

Adli ve idari yargıda hakim ve Cumhuriyet savcısı adayları HSK tarafından yapılan ad çekme sonucuna göre atandı.

1351 HAKİM VE SAVCI ATANDI

Adli yargıda bin 204 hakim ve Cumhuriyet savcısının ataması gerçekleştirilirken idari yargıda ise 147 hakim adayı atandı. Toplamda bin 351 hakim ve Cumhuriyet savcısı atanırken atamalar Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13'üncü maddesi gereğince gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1351 hakim ve savcının ataması gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat Avci Murat Avci:
    kepsi ak gençlik. 9 0 Yanıtla
  • bh6mzm4tm7 bh6mzm4tm7:
    10-20-30-40 suç kaydı ile ortada gezen suçlular var ama habire hakim- savcı atıyorlar :) 4 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement