Hüseyin Üzmez; Huzurevinden Cezaevine - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Üzmez; Huzurevinden Cezaevine

Hüseyin Üzmez; Huzurevinden Cezaevine

Cinsel istismardan 13 yıllık hapis cezası onanan Hüseyin Üzmez, polisler eşliğinde huzurevinden cezaevine gitti.

16.07.2012 17:06  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay tarafından 13 yıl 1 aylık hapis cezası onanan Hüseyin Üzmez, kaldığı huzurevinden bu sabah polisler tarafından alınarak Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Yargıtay, geçen hafta yazar Hüseyin Üzmez'e 'cinsel istismar' ve 'küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma' suçlarından verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onamış ve Üzmez için yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Görüldüğü yerde yakalanmasına karar verilen Üzmez'in, Ankara'da bir huzurevinde yaşadığı ortaya çıkmıştı. 80 yaşındaki Üzmez, kaldığı "Özel Pursaklar Yaşlı Bakım Merkezi"ne gelen polisler tarafından bu sabah alınarak Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

YARGITAY ESKİ CEZAYI ONADI, YENİ BİR SUÇTAN YARGILAMA İSTEDİ

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Üzmez'e; 'cinsel istismar' ve 'küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen dosyayı inceleyip cezayı onamıştı.

Yargıtay Hüseyin Üzmez'in ayrıca 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan da yeniden yargılanmasına hükmetmişti.

NELER OLMUŞTU?

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'nın Mudanya ilçesinde ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki B.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Üzmez, B.Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklanmış ve yargılanmıştı.

Çelişkili ifadelerledolu yargılama sürecinde Üzmez'in, B.Ç.'nin annesi L.Ç. ile de ilişkisinin olduğu, telefonda L.Ç. ile seks konuları konuştuğu ve daha sonra telefona B.Ç.'yi isteyip aynı görüşmeleri küçük kızla da yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hüseyin Üzmez; Huzurevinden Cezaevine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement