İBB Cemal Reşit Rey'de dopdolu bir hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

İBB Cemal Reşit Rey'de dopdolu bir hafta

İBB Cemal Reşit Rey\'de dopdolu bir hafta

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta Türk müziğinin birbirinden değerli sanatçıları ile dünyaca ünlü müzisyenleri sahnesinde ağırlayarak sanatseverler ile buluşturacak.

28.11.2016 10:47  Güncelleme: 10:48

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden özel dört konser program ile dinleyicilerinin karşısında olacak.

Cumhuriyet döneminin en tanınmış kadın sanatçılarından biri olan Safiye Ayla, "Müziğin Ustaları" konser dizisi kapsamında 5 Aralık Pazartesi günü CRR'de anılacak. Melihat Gülses, Çiğdem Yarkın, Dilek Türkan ve Yonca Lodi'nin konuk sanatçı olarak katılacağı "Müziğin Ustaları - Safiye Ayla'yı Anma Konseri", 20.00'de başlayacak. Sanat yaşamı boyunca başta TRT İstanbul Radyosu olmak üzere Türkiye radyolarında sayısız konser veren ve beş yüzden fazla plak dolduran Ayla'nın en güzel eserleri, İBB CRR sahnesinde sanatseverler için seslendirilecek.

Türk tasavvuf edebiyatının ilk eseri olan "Divan-ı Hikmet"in yazarı mutasavvıf ve şair Hoca Ahmet Yesevî'ye ait ilâhilerin okunacağı "Zikir Tertibi" başlıklı program, 7 Aralık Çarşamba günü CRR'de gerçekleşecek. Coşkun Karademir ve M. Selçuk Erarslan'ın sanat yönetmenliğini üstleneceği etkinlik, 20.00'de başlayacak.

Guardian tarafından "Harika çocuk" olarak tanımlanan ve dünya çapında saygın bir izleyici kitlesi olan Ji Liu, 8 Aralık Perşembe günü CRR sahnesine konuk olacak. Albümleriyle klasik müzik listelerin en üst sıralarına yerleşen ve solist olarak bu zamana denk Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, St. John's Smith Square, Salle Garnier Opéra de Monte-Carlo ve Shanghai Concert Hall gibi dünyanın en saygın konser salonlarında sahne alan Ji Liu, 20.00'de dinleyicilerine muhteşem bir piyano resitali sunacak. Başarılı müzisyen İstanbul'daki bu konserinde; Jean-Philippe Rameau, L.V. Beethoven, F. Chopin ve
C. Saint-Saens'in eserlerini seslendirecek.

"İstanbul'da Pazar Konserleri" Nursaç Doğanışık ile devam edecek

"İstanbul'da Pazar Konserleri" kapsamında Türk müziğinin usta seslerini sahnesinde ağırlayan İBB CRR'nin aralık ayı ilk konuğu Nursaç Doğanışık olacak. Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcusu Nursaç Doğanışık, 11 Aralık Pazar günü 14.00'te sevenleriyle bir araya gelecek. Doğanışık, en güzel eserlerini bu konserinde İstanbullu müzikseverler için söyleyecek.

Türk müziğini başarı ile temsil eden sanatçı, Uluslararası Türkoloji Kongresi ile yurt içinde ve yurt dışında çeşitli üniversitelerin davetlisi olarak "Türk Müziği ve Karşılaştırmalı Dünya Müzikleri" konusunda sunumlar yaptı. Çeşitli yörelerin halk oyunlarını Türk Folklor Kurumu'nda icra edip eğitmenliğini de yaparak uzun yıllar bu dalda da müziğe emek verdi. 2011 Kasım ayında TRT İstanbul Radyosu THM Koro Şefi unvanını alan usta sanatçı halen koro şefliği ve halk oyunları eğitmenliği yapmanın yanı sıra müzik derslerine devam etmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İBB Cemal Reşit Rey'de dopdolu bir hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement