İç Dünyaya Aşk ile Bir Yolculuk - Son Dakika
Güncel

İç Dünyaya Aşk ile Bir Yolculuk

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Türk müziğinin değerli eserlerini İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

02.02.2018 13:39

Klasik Türk Müziği sanatçısı Hakan Talu yönetimindeki "Söz Saz İstanbul" topluluğu "Aşk ile" başlıklı konserle 6 Şubat Salı akşamı saat 20.00'de İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda! Söz Saz İstanbul topluluğu bu konserinde dinleyenleri iç dünyalarına bir yolculuğa çıkartacak. Hakan Talu bu yolculuğun sadece "Aşk ile" mümkün olacağını söylüyor.

Sanatçı Talu "Aşk ile" konseri hakkında şunları ekliyor: "Teknolojinin etkisiyle hızlı bir çağda, sürat çağında yaşıyoruz. Her daim bir yolculuk içinde… Fakat bu yolculuk hep dışarıya doğru yapılan bir yolculuk. Bizler, içeriye yapılan seyahati unutmuşuz. Bu konserde iç dünyamıza, kalbimize doğru bir seyahate çıkmak istedik. Hz. Mevlana bunun ancak aşk ile olabileceğini söylüyor. Kalbe dair yapılan tüm güzellikler aşk ile olmalı. Bu konserimizde aşk ile sahnede olacağız."

Albüm çalışmaları ve dünyada verdikleri konserlerle dikkat çeken Söz Saz İstanbul topluluğunun CRR'de gerçekleşecek konserinin solistleri Gül Yazıcı ve Çiğdem Yarkın. Konserde, Dede Efendi'den Yalçın Tura'ya Zekai Dede'den Artaki Candan'a klasik dönem ve günümüz bestekârlarına ait yirmi eser seslendirilecek. Konser repertuarında ölüm yıldönümü olması sebebiyle Selahattin Pınar'ın eserine de yer verilmiş.

Konserin yönetmenliğini üstlenen Hakan Talu'nun tanburu ile eşlik edeceği konserde; Serkan Halili kanun, Sercan Halili kemençe, Mete Aslan ud, Volkan Yılmaz ney, Gökhan Filizman yaylı tanbur, Özgür Özgüler viyolonsel, Serdar Bişiren ve Ferruh Yarkın ritim, Şevket Aşıkuzun ise piyano ile sahne alacak.

"Aşk ile" gerçekleşecek bu konseri kaçırmayın!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İç Dünyaya Aşk ile Bir Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement