"İÇİMİZDEN BİRİ" Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

"İÇİMİZDEN BİRİ" Paneli Düzenlendi

"İÇİMİZDEN BİRİ" Paneli Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen "İçimizden Biri" isimli panelde engelleri birer birer yenerek başarıya ulaşan engelli bireylerin başarı hikâyeleri paylaşıldı.

24.12.2016 10:47  Güncelleme: 10:48

İstanbul Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü olan ve Hekimlik görevinin yanında özel gereksinimli çocuklara yönelik toplum temelli çalışmaları ile de bilinen Prof. Dr. Resa Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde spor ve sanat alanında önemli başarılara imza atmış genç bireyler başarılarını ve yaşadıklarını anlattılar.

Sefa Telli içimizden biri. 23 yasında geçirdiği travma sonrası derece derece ilerleyen görme engeline sahip oldu. Şu andaki görme gücü %10. Görme engeli ortaya çıkınca sadece profesyonel futbolu değil futbolculardan oluşan sosyal çevresini de kaybetti. Ancak görme engeli Sefa' yı spordan koparamadı. Sefa bu kez de atletizme başladı ve ilk aylarda katıldığı ulusal yarışmada derece alarak milli takıma seçildi. Katıldığı ilk uluslararası yarışmada 22 ülke içinde 2. olarak gümüş madalya aldı. 2011-2012-2016 yıllarında Türkiye rekorunu kırdı. Spordaki bu başarısını 28 yaşında üniversite eğitimi ile taçlandırmak istedi. Diğerleri ile eşit şekilde girdiği sınavda gösterdiği üstün performansla Gedik Eğitim Vakfından %100 burs almaya hak kazandı. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi 1. sınıf öğrencisi olan Sefa Telli 6 yıldır özel bir firmada çalışıyor.

Enes Yıldız içimizden biri. Doğuştan sahip olduğu işitme engeli 2 yaşında fark edilmiş ve hemen özel eğitime başlanmış. İşitme cihazı ile gelen sesleri dudak okuma ile birleştirerek kavrıyor. Harmandere Anadolu Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Bahri Sayın' ın yönlendirmesi ile 8 yaşında Judoya başlamış. 1996 yılında doğan Enes Yıldız 19 yaşında milli sporcu oldu. Bir yıl sonra da 2016 yılında İşitme Engelliler Dünya Judo Şampiyonasında 66 kiloda 2. olarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı. Şampiyonanın hemen arkasından girdiği Spor Yöneticiliği Bölümü sınavını kazanan Enes böylece en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiş oldu.
Yasemin Arınel, Dila Arınel'in annesi. Yasemin hanım diğer bütün kimliklerinin önünde tutuyor anneliğini. Down sendromlu bir çocuğa sahip olduktan sonra kızının yanı sıra diğer çocukların eğitimine kendisini adadığını ve bu süreçte yaşadıklarını dile getirdi. Dila Arınel'in titizlikle hazırladığı konuşma metnini büyük bir özenle okuması katılımcılarda şaşkınlık yarattı. Down sendromlu genç bir kızın sahnede, mikrofon önünde konuşma metnini okuması çok alışılmış bir durum değildi. Katılımcılar Dila'nın yüzme sporundaki başarıları, aldığı madalyaları, "Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu" nun bir sanatçısı olarak 200' ün üzerinde konser verdiğini duydukça alkışlarla konuşmaya eşlik ettiler.

Rabia Aytek otizmli, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümünde misafir öğrenci düzeyinde eğitim alıyor. 23 tane müzik aleti çalabiliyor ve su berraklığındaki sesi şarkıları kusursuzca seslendiriyor. Başarısını "çok çalışmak ve yılmamak" sloganı ile açıklıyor. En büyük hayali konservatuar öğrencisi olmak.

Panel'de anlatılanlar sonucunda engelli bireylerin toplum içerisinde diğerleri ile eşit şekilde öğrenimlerini sürdürmesinin ve eşit imkânlar verilmesi durumunda akranları gibi önemli başarılara imza atabileceklerini gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İÇİMİZDEN BİRİ' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement