İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadeleye ilişkin, "Biz üzerimize düşeni yapıyoruz.

13.03.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadeleye ilişkin, "Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Kendi üzerine düşeni yapmayana çağrımız; kurnazca diller kullanmayın, kurnaz cümleler kurmayın. Kurnazlığın burada yeri yok, faydası da yok. Doğru dürüst karşı durun, mücadele edenlere yardım edin, onların yanında durun" dedi.

Ala, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugün İslam dünyasında sorunlarını en az maliyetle, demokratik yollarla çözme başarısını gösteren ülkelerin en başında Türkiye'nin geldiğini söyledi.

Türkiye'nin, 2 milyon 700 bin Suriye'den gelenler olmak üzere 3 milyon kişiye kucak açtığını, yardımına koştuğunu belirten Ala, şöyle devam etti:

"AK Parti'ye ne kadar çok saldırırlarsa o kadar çok gündem olacakları anlayışı içinde olanlar var ancak battıkça batıyorlar. Bu hareketin kurucusu ve milletin yüzde 52 oyunu birinci turda alarak ilk defa seçilmiş bir cumhurbaşkanına, bütün 14 partinin de karşısında olduğu bir dönemde, bir aylık güzel bir propagandayla, anlatımla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanına hakaret etmeyi siyaset sayan, nitelendirilmesi için kelime aradığınızda lugatların bile utandığı, kimselerin adını bile anmadan söylüyorum, sadece işleri güçleri gündeme gelebilmek, kendilerini fark ettirebilmek için böyle bir İslam dünyasında da bu hareketin başarısını dikkate aldığımızda, Türkiye'nin çıkardığı böyle bir liderin saygı ile selamlanması gerekirken kendi siyasetlerini, fukara siyasetlerini, çölleşmiş siyasetlerini örtbas etmek için saldırı merceği olarak kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. Onları kendi başarısızlıklarıyla baş başa bırakıyoruz. Arzumuz, isteğimiz Türkiye'nin AK Parti'nin ortaya koyduğu çizgide, standardı yüksek bir siyasetle yoluna devam etmesidir.

Biz gelişmiş bir piyasa ekonomisiyle özel sektörle kalkınacağımızı söyleyeceğiz, başkaları başka şeyler söyleyebilir. Götürürüz millete, milletimiz hangi anlayışı onaylarsa o uygulanır. Biz şeffaf, demokratik bir müesseseleşmenin Türkiye'yi kalkındıracağını söyleriz. Yeni bir anayasanın, yeni Türkiye'yi inşa edecek yeni bir anayasanın Türkiye'nin önünü açacağını söyleriz, başkaları da bu darphane anayasasından memnun olduğunu dile getirebilir, onun değiştirilmesini arzu etmeyebilir. Buna da karar verecek olan siyasettir ama temiz bir dille, birbirimize katkı sunacak eleştiriyi siyaset olarak tanımlamalıyız."

"Mükafatı Allah'tan, takdiri milletten bekliyoruz"

Ala, AK Parti'nin iş başına geldiğinden bu yana pek çok başarıya imza attığını anlattı.

Başarılarının sürdüğünü ifade eden Ala, "Recep Tayyip Erdoğan ve bu AK Parti hareketi, Türkiye'de aristokrasinin, jakobenlerin yönetiminden ahalinin, vatandaşın yönetimine makası değiştiren, siyasal devrimi gerçekleştiren harekettir ve liderdir. Biz geldiğimizde toplumun üçte biri yoksulluk sınırındaydı, şimdi o istatistiklere artık girmiyor. Bunu bu hareket başardı. Bundan sonra da Türkiye'nin hedefleri var. Bazıları halen açık oy gizli tasnifte kalmış. Biz mükafatı Allah'tan, takdiri milletten bekliyoruz" diye konuştu.

Bakan Ala, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan terör olayları ile Suriye ve Irak'taki gelişmelere de değindi.

Türkiye'nin, kendisine yakışır bir tutumla terörle mücadelesini sürdürdüğünü ve milletin duaları, destekleriyle çözüme kavuşturulacağını dile getiren Ala, şunları kaydetti:

"Türkiye, bu konuda da üzerine döşen görevi milletine, geçmişine layık bir şekilde yapacaktır. Buradan terörün yoğun yaşandığı bölgedeki vatandaşlarımıza sizler adına da teşekkürü borç biliyorum. Bakın, teröre karşı nasıl bir tutum sergilediler, sergiliyorlar. Vatandaş oy verdiği, iradesini sandığa yansıttığı zaman, o kişilerden ve kadrolardan hizmet bekler. Vatandaşa hizmet için geldiniz, eziyet edenlere kol kanat geriyorsanız onun cevabını ahaliden alırsınız. Türkiye, bir bütün olarak bütünüyle 78 milyon kardeş olarak ileriye doğru yürüyecek, problemlerini çözecek. Terörle mücadele uygulamaları başladığında, yanlış bilgilerle milleti yanıltmaya çalışan bazı girişimler oldu ama biz hangi mumun yatsıya kadar yanacağını biliyoruz. İşi doğru yapıyorsanız korkmayın. Vatandaşın sağlığını, güvenliğini, huzurunu esas alıyorsanız, yola devam edin. Biz de bunu yapıyoruz."

Ala, sokağa çıkma yasaklarını vatandaşlara sıkıntı yaşatmamak için uzun tuttuklarını vurguladı.

Devletin vatandaşlarına adil davrandığını söyleyen Ala, "Hukuk ve demokrasi içerisinde ama kararlı bir biçimde bu meseleyi de inşallah Türkiye'nin gündeminden çıkaracak önlemleri alıyoruz ve yola devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

"90'lı yıllarda köylerden göç ettirdiler"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin bölgesinde yaşananların Avrupa'yı da etkilediğine işaret etti.

Göç ve terör konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ala, şöyle konuştu:

"Başta uluslararası birtakım çıkar odaklarının, Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyan ve ileriye gitmesini istemeyen odakların da maşası haline gelen bazı terör örgütlerinin ittifakını yaşadık. Bu Avrupa'da da oluyor, başka ülkelerde de oluyor. Problem yani oraya da taşındı. Hem göç hem terör ama hem uluslararası platformda el birliği, iş birliği yapmak bu işin çaresidir hem de Türkiye içerisinde 'ama'sız, 'fakat'sız, 'ancak'sız teröre karşı durmak ve gerektiği gibi mücadele etmek, mücadele ederken terörist ile vatandaş ayrımını mutlak surette yapmak ve hukuk içerisinde kalmak. Bu hareket, çetelerle mücadele etmeyi de çok iyi başarmıştır, terörle mücadele etmeyi de çok iyi becermiş ve başarmıştır. Allah'ın izniyle istikamet üzerinde oldukça inşallah bu meseleleri bize yakışır bir şekilde çözeceğiz. 90'lı yıllarda köylerden göç ettirdiler, 'Nereye giderseniz gidin' dediler. Biz bu anlayışta değiliz. Biz derhal vatandaşlarımızın hem o mücadele sırasında hem sonrasında en az sıkıntı çekecek şekilde organizasyonlarını yapıyoruz. Şimdi de o problemli olan yerleri temizlendikten sonra eski haline getireceğiz, daha da iyisini yapacağız. Orada vatandaşlarımıza hemen yardımlarını yapıyoruz. Vatandaşlarımız da sağ olsunlar bunu görüyorlar ve hakkı teslim ediyorlar."

"Gönlümüz Akdeniz gibi geniş"

Ala, bazılarının kurnazca bir dil kullanarak teröre karşıymış gibi bir görüntü çizdiğini belirtti.

Çağrılarının, hiçbir başarı şansı olmayan bu terör yöntemini kullananlara ve terörü destekleyenlere olduğunu ifade eden Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

"Derhal o desteklerinden vazgeçsinler, millete maliyet ödetmesinler. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Kendi üzerine düşeni yapmayana çağrımız; diyoruz ki kurnazca diller kullanmayın, kurnaz cümleler kurmayın. Kurnazlığın burada yeri yok, faydası da yok. Doğru dürüst karşı durun, mücadele edenlere yardım edin, onların yanında durun. Biz o dönemleri çok iyi biliyoruz. Attığımız her adım, yaptığımız her iş orada milletin vicdanında yerini almıştır ve terörle nasıl mücadele edileceğine dair de Türkiye'de örnek teşkil etmiştir. Bakın şimdi milletimiz nasıl bizim yanımızda, nasıl bu işe destek veriyor. Bunun nedeni, 2002 yılından beri AK Parti'nin Türkiye'de uyguladığı reformlardır. İnsana dokunan, insanı yüreğinden yakalayan hizmetleridir. Ayrımcılık yapmamasıdır, ayrımcılığı ortadan kaldırmasıdır. Hak ve hukuku yerine getirmesidir. Hem din ve vicdan özgürlüğünün önünde hem kültürel haklar önünde kişinin önündeki hak ihlallerini ortadan kaldırmasıdır, demokratik adımlar atmasıdır, yasakları ortadan kaldırmasıdır. AK Parti, sadece Türkiye'nin değil, bölgenin 1,5 milyardan fazla insanın geleceğinin tecrübesidir. Bize bakıyorlar, burası başarılı olunca aynı yöntemleri onlar da kullanacaklar. Bu başarıyı sürdürmek bizim en önemli şiarımızdır çünkü sadece kendimize karşı değil, milletimize, vatandaşımıza karşı ve bizimle beraber olanlara karşı sorumluluğumuzdur. Yükümüz ağır, hedefimiz büyük ve gönlümüz Akdeniz gibi gibi geniş. Sorumluluğumuz bütün bir yerküredeki insanlığa karşıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement