İdo Engelli Vatandaşları Ücretsiz Avşa'ya Götürüyor - Son Dakika
Güncel

İdo Engelli Vatandaşları Ücretsiz Avşa'ya Götürüyor

İdo Engelli Vatandaşları Ücretsiz Avşa\'ya Götürüyor

İDO, Türkiye Sakatlar Derneği’nin (TSD) Avşa Engelsiz Yaz Kampı programına dahil olan engelli vatandaşları ücretsiz olarak seyahat ettiriyor.

14.07.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İDO, Türkiye Sakatlar Derneği'nin (TSD) Avşa Engelsiz Yaz Kampı programına dahil olan engelli vatandaşları ücretsiz olarak seyahat ettiriyor.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin(İDO) ortaklaşa düzenlediği organizasyonla, derneğin Avşa Engelsiz Yaz Kampı programına dahil olan engelli vatandaşlar, ücretsiz seyahat ettiriliyor. Gruplar halinde her hafta Salı günü gidiş ve Avşa'dan dönüş olarak İDO'yla seyahat eden engelliler, bugün de Yenikapı İDO iskelesinden seyahat etti. Yaklaşık 30 kişiden oluşan engelli bir grup, terminale giriş yaptıktan sonra vapura binerek yerlerini aldı. Ardından İDO Operasyon Müdürü Bilal Akbulut ve diğer yetkililer seyahat edecek olan engelli grubu uğurladı.

Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan TSD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Yıldız, "Bu senede engellilerimizi Avşa'ya götürüyoruz. Bu sene 8'inci ve 9'uncusunu yaptığımız bir organizasyon bu. Her hafta yaklaşık 70 engelli ailelerini Avşa'da Belediye Başkanı karşılayıp ağırlıyor. Bir otel olarak engellilerimiz orada tatil yapma imkanını sunuyor. Engellinin tamamen karadan denize değil de, denizden karaya bakmasını tamamen rehabilitasyon olmasını sağlamak istiyoruz. Engellinin tamamen denize girmesi çok zor. İnsanların bakışları ve önyargıları var, onlar da bunlardan çekiniyorlar. Biz hep bir arada olduğumuzdan tamamen bu psikolojiyi kafalarından atarak rehabilitasyon olarak daha sakin ve motivasyon olmuş bir şekilde İstanbul'a geri geliyorlar" dedi.

İDO Operasyon Müdürü Bilal Akbulut da, "Biz her hafta İDO olarak düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızı Avşa Adasına gönderiyoruz. Kendilerine ulaşım desteği sağlamaktayız. Yaklaşık 1 aylık süredir buna devam etmekteyiz. Yenikapı'dan İDO ile Avşa'ya ulaştırıyoruz, Eylül sonuna kadar bu böyle devam edecek" diye konuştu.

Engelli Yalçın Dövenler de, "Avşa adasına gidiyoruz. Bu konuda derneğimizin engellilere sağlamış olduğu imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz her sene bunu düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

İDO'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Kerim Kekeç, "Böyle bir organizasyonu bizimle paylaştığı için Avşa Kampına ben 4 yıldır gidiyorum. Engelliler için çok uygun. İDO'ya da bize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Şu anda gördüğüm kadarıyla herkes çok mutlu bende çok mutluyum. Böyle bir kampta ve ortam bulunmak bizlerin hoşuna gidiyor. Umarım bu kamp böyle devam eder" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İdo Engelli Vatandaşları Ücretsiz Avşa'ya Götürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement