İftar'da Yalnız Değiller - Son Dakika
Güncel

İftar'da Yalnız Değiller

İftar\'da Yalnız Değiller

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, çeşitli sebeplerle yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan vatandaşları iftarda yalnız bırakmıyor.

16.07.2014 13:52  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurulan İftar Dostları ekipleri, her akşam Esenler'deki kimsesiz yaşlıların kapısını çalıp birlikte iftar açıyor.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kimsesizlerin yanında olmaya devam ediyor. İlçedeki kimsesiz ve yaşlı vatandaşlara yönelik çeşitli projeler gerçekleştiren Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, Ramazan ayında da onları yalnız bırakmadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerle; ev işlerini göremeyen, bakıma muhtaç, yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşların, temizlikten giyime, yiyecekten sağlığa kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Kurulan sohbet ekipleri ile sohbet ihtiyaçları bile gideriliyor. Hayatlarının en zor günlerini yaşayan bu kişiler, yürütülen projelerle adeta ikinci baharlarını yaşıyor. Esenler'de sayıları hiç de az olmayan onlarca kimsesiz, Esenler Belediyesi'nin "Yalnız değilsiniz" ve "Kimsesizlerin Kimi" adı altında 2 ayrı projeyle ab-ı hayat buluyor.

KADERLERİ YALNIZLIK

Daha önce hiç kapısı çalınmayan ve muhabbete hasret kalan Ayten Özkan, Muharrem Vatansever, Şaziye Takır, Fikriye Yüksel, Mithat Sarıkaya, Sevim Korkan, Mustafa Özden ve Emine Yaman onlardan sadece birkaçı. Eşi öldükten sonra çocuklarını rahatsız etmemek için tek başına yaşayan da var, evlatlarından dışlandığı için dört duvar arasında ömür tüketen de. Hayatları acı-tatlı bin bir hikâyeyle dolu… Hangisi ile konuşsan anladıklarından "Hayatım roman" olacak cümleler dökülüyor ağızlarından. Yaşananlar hep farklı ama bugün ortak tek bir kaderleri var… Şu veya bu sebeple yalnız yaşamaları. Yapa yalnız yaşıyorlar. Dört duvar ve kendileri… Odalardaki ürküten sessizliği, varsa televizyon ve radyo, yoksa sadece duvardaki saatin tik-takları bozuyor…

HAYAL ÖTESİNE KAVUŞUYORLAR

Esenler Belediyesi Esenler'de yalnız yaşayanların da Ramazan'ın bereketini hissetmeleri için onlara özel projeler hazırladı. Sosyal Yardım Müdürlüğü belediyenin başka birimlerinden veya Esenler'den değişik sosyal statüye sahip gönüllü vatandaşlardan İftar Dostları adı altında ekipler kurdu. İftar Dostları, her akşam yalnız yaşayan vatandaşlarla iftar açıyor. İftarlıkları İftar Dostları'nın hazırladığını ve iftara birkaç saat kala haber verip çat kapı bir yalnızın evine konuk olduklarını söyleyen Esenler Belediyesi Sosyal Yardım Müdürü Özcan Hamza, "Ramazan'ın bereketini onların da hissetmesini ve yaşamasını istiyoruz. Öyle duygulanıyor, öyle heyecanlanıyorlar ki anlatmam mümkün değil. Bir kapı tıkırtısına hasret kalan bu insanların evinde 10-15 kişinin bir anda iftar etmesi onlar için hayal ötesi bir şey" dedi.

ALLAH'DA SİZİ SEVİNDİRSİN

İftar Dostlarını büyük bir misafirperverlikle ağılayan ev sahipleri ise projeden oldukça memnun. Esenler Belediyesi'nin kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirten kimsesiz vatandaşlar, "Yıllardır çocuklarımızı göremiyoruz. Çocuklarımız yanımızda olsa bizle ancak bu kadar ilgilenebilirdi. Birbirinden güzel dostlar edindik. Artık kendimizi yalnız hissetmiyorum. Belediye bizi sevindirdi, Allah da onları sevindirsin" diyerek sevinç ve memnuniyetlerini dile getiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İftar'da Yalnız Değiller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement