İftar Sofralarının Vazgeçilmezi "Meyan Şerbeti" - Son Dakika
Güncel

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi "Meyan Şerbeti"

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi "Meyan Şerbeti"

Şanlıurfa'da, birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen ve özellikle böbrek rahatsızlığı olanların şifa niyetine tükettiği meyan şerbeti, bunaltıcı sıcaklarda vatandaşların tercih ettiği en önemli içecekler arasında yer alıyor

13.07.2013 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da yazın serinlemek amacıyla tüketilen meyan şerbeti, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu.

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen ve özellikle böbrek rahatsızlığı olanların şifa niyetine tükettiği meyan şerbeti, bunaltıcı sıcaklarda bölge insanının tercih ettiği en önemli içecekler arasında yer alıyor.

Ramazan ayı dolayısıyla tüketimi daha da artan meyan şerbeti, iftar sofralarının da vazgeçilmezi arasında bulunuyor. Sarayönü Caddesi'nde 50 yıldır meyan şerbeti satışı yapan ve ürününü birkaç yıl önce Türk Patent Enstitüsünde tescil ettiren Abdullah Culha'nın sattığı şerbetten almak isteyenler, iftardan saatler önce sıraya giriyor.

Culha, yaptığı açıklamada, ramazanın son 2-3 yıldır yaz sıcaklarına denk gelmesi nedeniyle meyan şerbetine olan talebin de arttığını söyledi.

Şerbetin birçok hastalığa iyi geldiğini vurgulayan Culha, "Suyu arıttıktan sonra şerbet yapıyorum. Meyan kökü doğal ve herhangi bir kimyasal katkı bulunmuyor. Halkımız meyan şerbetini özellikle yazın serinlemek amacıyla tüketiyor" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İftar Sofralarının Vazgeçilmezi 'Meyan Şerbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement