Iğdır İl Müftülüğünden Anlamlı Ehl-i Beyt Paneli - Son Dakika
Güncel

Iğdır İl Müftülüğünden Anlamlı Ehl-i Beyt Paneli

Iğdır İl Müftülüğünden Anlamlı Ehl-i Beyt Paneli

"Ehl-i Beyt' in Sevgisi ve Toplumsal Hayatımızdaki Etkileri" konulu panel, İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

29.11.2014 10:44  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Panele; Iğdır Valisi Davut HANER, Vali Yardımcısı Muhlis ARSLAN, İl Emniyet Müdürü Yüksel BABAL, Iğdır Üniversitesinden Öğretim Üyeleri, Van Tuşba İlçe Müftüsü Zahit DEMİREL, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri, İmam Hatip Öğrencileri ve çok sayıda Bay - Bayan vatandaş katıldı.

"Ehl-i Beyt' in Sevgisi ve Toplumsal Hayatımızdaki Etkileri" konulu Panelin başkanlığını Van İl Müftüsü Nimetullah ARVAS yaparken, Ağrı İl Müftüsü İbrahim GEMİCİ ve Ardahan İl Müftüsü Aytekin YILMAZ Panelist olarak katıldılar.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Panel' de açılış konuşmasını Iğdır İl Müftüsü Cüneyt KULAZ yaptı. Anlamlı panelde konuşan Müftü KULAZ; Özetle; "Ehl-i Beyt, Kur'an-ı Kerimde üç Ayeti Kerime'de zikredilmektedir. Ev halkı anlamında Ehl-i Beyt; Peygamberimiz, Ailesi, Ashab-ı, Ezvacı Tahiratı, Hz. Ali, Hz. Fatıma ve Hz. Hüseyin'in hatta Ümmetinin dahi kabul edildiği kaynaklarımızda belirtilmektedir. Tarih boyunca Ehl-i Beyt araştırma konusu olmuştur. "Ehl-i Beyt'in sevgisi müminlere şeref kazandırır. Ehli Beyt ümmet için bir değerdir" diyerek sözlerini sürdüren Müftü KULAZ; Milletimizin ortak paydası haline gelen Ehl-i Beyt'in sevgisi, Edebiyatımızda, kültürümüzde, şiir ve türkülerimizde şair ve mutasavvıflarımız tarafından dile getirilmektedir. Peygamberimiz (sav) Kur'an-ı Kerimi ve Ehl-i Beyt'ini bize emanet ettiğine dair rivayetler bulunmaktadır. Sevgiye, bütünlüğe, kardeşliğe, en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda Nuh'un gemisi gibi kurtuluş vesilesi kabul edilen Ehli Beyt'in sevgisi toplumun bütünleşmesi, kaynaşması için çimento olarak kabul edilmektedir" diyerek sözlerini noktaladı.
Panel yöneticisi Arvas; "Ehl-i Beytin sevgisi Müminler üzerine farzdır. Allah' ın Resulü, Ehl-i Beytini Nuh'un gemisine benzetmiştir. Ashabını ise yıldızlara benzetmiştir. Yıldızla gemi arasında bir münasebet vardır. Ehl-i Beyt ümmetin duasına vesile olmuştur. Mezhebi, meşrebi ve mesleği ne olursa olsun Ehl-i tevhid olan bütün Müslümanlara, kardeşliği ve birleşmeyi emreder. İslam'ın birçok mukaddes bağı varken ayrışmaya, tefrikaya sebep olacak cüz-i meseleleri bir kenara bırakılması emredilmektedir." şeklinde konuşan Müftü Arvas; Iğdır Valisine, İl Müftüsüne, Panele iştirak eden panelistlere, üst düzey yöneticilere ve yoğun katılım gerçekleştiren vatandaşlara ve emeği geçen herkese ve misafirperverliklerinden dolayı Iğdır halkına teşekkür etti.
Ağrı İl Müftüsü, Ehl-i Beytin sevgisi için Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ve Ashab sevgisinin gerekli olduğunu, okuduğu ayet ve hadis mealleri ile açıklayan Müftü GEMİCİ; Bütün Müslümanlar için Ehl-i Beytin sevgisinin önemli olduğunu söyledi.

Ardahan İl Müftüsü Aytekin YILMAZ ise, Kur'an ve sünnete göre Ehl-i Beytin sevgisini hazırladığı sinevizyon eşliğinde Ayet ve Hadislerle destekleyerek iyi bir sunumla anlattı.

Panelistlerin Ehl-i Beytin sevgisi ile ilgili açıklamaları, izleyiciler tarafından büyük bir heyecanla takip edildi. Toplumsal huzur ve sevgiye katkısından dolayı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan panelin sonunda Vali Yardımcısı Muhlis ARSLAN tarafından panelistlere plaket verildi.
İl Müftüsü Cüneyt KULAZ katılımlarından dolayı başta Iğdır Valisi Davut Haner olmak üzere bütün katılımcılara ve panelistlere teşekkür ederek panel son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Iğdır İl Müftülüğünden Anlamlı Ehl-i Beyt Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement