İhtiyacı Olan Kazandı - Son Dakika
Spor

İhtiyacı Olan Kazandı

Lige oldukça iyi giriş yapan fakat özellikle son haftalarda ve aynı anda düşüşe geçen iki takımın maçının bir tarafı tamir etme ihtimali mevcuttu.

16.12.2013 03:11

Şu an için tuzu kuru görünen Inter için her ne kadar büyük problem görünmese de Walter Mazzarri'nin üzerindeki baskının artma ihtimaline karşın yaşadığı Şampiyonlar Ligi şoku nedeniyle galibiyete çok daha büyük ihtiyaç duyan Napoli evinde gollü bir galibiyet aldı. Muhtemelen de zirve üçlüsünün arka taraftan biraz daha kopmasını ve daha izole bir şampiyonluk mücadelesinin de ortaya çıkmasını sağladılar. Benitez'in Inter'e karşı mücadelesi onun için önemli bir motivasyondu ama daha geçtiğimiz sezon bu statta maçlara çıkan ve Benitez'den çok daha uzun yıllar Napoli'de çalışan Mazzarri için bu maçın önemi muhtemelen çok daha büyüktü ve sahaya çıkar çıkmaz San Paolo'nun iyi dileklerle inlemesi de hocayı epey memnun etmiş gibi göründü.

Benitez'den Inter'e taş

Marek Hamsik'in sakatlığı nedeniyle son haftalarda o bölgede Goran Pandev'i tercih ederek sistemi 4-2-3-1'den saha içinde çoğunlukla 4-4-2'ye çeviren Rafael Benitez kötü sonuçlardan sonra bu maça daha değişik bir onbirle çıktı. Takımdaki üç kenar oyuncusu Mertens, Callejon ve Insigne'yi Higuain'in arkasına dizerek ana sistemini devam ettirdi. Maçın ilk bölümünde Callejon forvet arkasında konumlanmıştı. Beklentilerin aksine fazla temposuz başlayan maçta Inter orta sahasını ilk kez kendi savunma önüne iten Napoli'de Gökhan İnler'in attığı ters top savunma tarafından ceza sahasına indirilince Higuain'in mükemmel vuruşu ev sahibini 1-0 öne geçirdi.

Denge halinde geçen maçta bu golün belirleyici olması gerekiyordu ama fazlasıyla dengesiz ilk yarıda tempo artmadan art arda goller gelmeye başladı. Inter'in kontrolü 1-0 sonrasında ele alması ve daha çok rakip yarı alanda oynaması savunma hatasıyla birleşince 35'te durum 1-1'e geldi ama oyuna denge unsuru skora rağmen yine uğramadı. Napoli'nin üst üste iki geçiş hücumuyla attığı iki güzel gol bir anda Inter'in fişini çeker gibi oldu ama geçtiğimiz hafta oynanan Udinese maçındaki gibi iki farklı üstünlüğe ilk yarının son anında cevap veren Inter devreye umutlu gitti.

İkinci yarıda gol gereken Inter'in devre arası konuşmaları ve değişiklikleri sonrasında daha önde oynaması beklentilerden biriydi. Böyle de oldu. Maç Inter'in erken almaya başladığı risklerle topun dolaşım hızı yönünden çok daha büyük tempo kazandı. Takımlar orta sahayı ikinci yarının başında daha hızlı geçtiler ve daha çok boş alan buldular. Ama temposuz ilk yarıda gelen 5 gole karşılık ikinci yarıda uzun süre skor tabelası değişmedi. Inter birkaç ceza sahası orta dışında tehlike yaratamadı ve Napoli de Udinese maçından aldığı derslerle özellikle Gökhan İnler ve Blerim Dzemaili'yi ikinci yarıda savunmaya daha yakın tuttu. Yavaş yavaş kontrolü kaybeden lacivert-siyahlıların Ricky Alvarez'in gördüğü kırmızı kart sonrasında şansı pek kalmamıştı ve oyuncu dezavantajyla birlikte önce skoru garantileyen, sonra da penaltı kaçıran Napoli beklenenden daha rahat bir ikinci yarıyla çok önemli bir galibiyet elde etti.

Napoli'de bu galibiyet işleri bir süreliğine yoluna sokacaktır fakat bol alternatifli kadroya rağmen merkez orta saha rotasyonundaki sıkıntı özellikle Marek Hamsik'in sakatlığında biraz daha ortaya çıktı. Hem Gökhan İnler, hem de özellikle Blerim Dzemaili bugün ortaya oldukça iyi bir oyun koydular ama Juventus, Roma ve Fiorentina orta sahalarının profilleri düşünüldüğü zaman en az bir kademe gerideler ve bu da Napoli'nin sezon başındaki yüksek formu biraz daha erken kaybetmesine neden oldu. Yaz transfer döneminde bütçenin önemli bir kısmını elde tutan Rafael Benitez muhtemelen Ocak ayı transfer döneminde Aurelio de Laurentiis'ten bu bölgeye bir transfer isteyecek zira bunu yapmaması durumunda ikinci yarıda işlerin biraz daha kötüye gitme ihtimali pek az değil.

Messi harika olur

Inter'de ise Endonezyalı iş adamı Erick Thohir'in başkanlığa gelmesi takımdaki havayı biraz bozdu. Yaklaşık 20 yıldır Moratti ailesinin elinde olan Inter geleneğindeki bu büyük değişimin takımı etkilemesi kadar normal bir şey yok. Thohir'in takımın başına gelmesiyle birlikte idari, teknik ve oyuncu kadrosuyla ilgili çıkan spekülasyonlar özellikle takımı biraz rahatsız ediyor gibi görünüyor. Özellikle Walter Mazzarri'yle ilgili çıkan haberlere başkanın verdiği beylik cümlelerle dolu cevaplar ve Mazzarri'ye destek salvoları beklenen inandırıcılığa sahip olmayabilir.

Yine de Inter'de işlerin kötüye gitmesi için bir sebep yok. Kriz içinde oldukları kesin zira Thohir takımı aldıktan sonra henüz galibiyet görebilmiş değil. Fakat zaten bu sezona şampiyonluk amacıyla girmediler ve bunun için sorunu büyütmeleri anlamsız. Ocak ayında her tarafa saldırmaları bekleniyor ve transfer haberlerine karşı "Ben üstyapıya alt taraftan oyuncu çıkarmak istiyorum" diyen Thohir'in sözlerinde ne kadar ciddi olduğunun ilk sağlaması da muhtemelen yaklaşık 1 ay sonra yapılacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor İhtiyacı Olan Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement