Ikby'deki Başkanlık Krizi - Son Dakika
Güncel

Ikby'deki Başkanlık Krizi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY), "başkanlık krizi"nin ele alındığı görüşme, 5 büyük parti Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslami Toplum Partisi'nin (Komel) katılımıyla başladı.

30.08.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY), "başkanlık krizi"nin ele alındığı görüşme, 5 büyük parti Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslami Toplum Partisi'nin (Komel) katılımıyla başladı.

Görüşmeye davet edilen ve parlamentoda toplam 15 sandalyesi bulunan Sosyalist Parti, Komünist Partisi, İslami Hareket Partisi, Zahmetkeşan Partisi ile Türkmen ve Hristiyan partiler, yeterli temsil hakkı verilmemesi nedeniyle toplantıyı boykot etti.

Parlamento'da birer sandalyeye sahip azınlık grupları ile küçük partiler, 15 ayrı grup için sadece 3 temsilcinin görüşmeye katılabileceğinin bildirilmesi nedeniyle toplantıyı boykot ediyor. Partiler, her ayrı grup için bir temsilcinin toplantıya katılmasını talep ediyor.

Erbil kentindeki bir konferans salonunda başlayan toplantıya KDP'den Roj Nuri Şaves, Ferset Sofi, Mahmut Muhammet Vala Ferit; KYB'den Kubat Talabani, Ferit Esesert, Sadi Ahmet Pire; Goran Hareketi'nden Celal Cevher, Rabun Maruf, Bahar Mahmut; Yekgirtu'dan Ebubekir Heledni, Halil İbrahim, Muhammet Ahmet; Komel'den ise Muhammet Hekim, Enver Sengawi ve Dana Dara katıldı.

Erbil'de 26 Ağustos perşembe günü yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, tarafların başkanlık yetkileri konusunda 13 maddede prensipte anlaşmaya vardıklarını belirterek, toplantılara devam edileceğini ifade etmişti. Hüseyin, görüşmenin olumlu geçtiğini vurgulayarak, tarafların bugünkü toplantıya Türkmen, Hristiyan ve parlamentodaki diğer parti temsilcilerinin de katılmasına karar verdiğini bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'deki Başkanlık Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement