İki Kız Kardeşin Ölümüne Neden Olan Sürücüye Dava - Son Dakika
Güncel

İki Kız Kardeşin Ölümüne Neden Olan Sürücüye Dava

Trafik kazasında iki kız kardeşin ölümüne, kuzenlerinin de ağır yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan otomobil sürücüsü hakkında, 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

08.11.2018 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik kazasında iki kız kardeşin ölümüne, kuzenlerinin de ağır yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan otomobil sürücüsü hakkında, 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Merkez Toroslar ilçesinde, 2 Temmuz'da, Ramazan T'nin kullandığı 33 EAT 61 plakalı otomobilin çarptığı kız kardeşler Ekin Çakmakçı (6) ile Evrim Çakmakçı'nın (9) öldüğü, kuzenleri Emine Yalçın'ın da (31) yaralandığı trafik kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Ramazan T. hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis, tutuksuz sanık B.A. hakkında ise "yalan tanıklık" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame, yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

İddianamede, trafik kazası tespit tutanağında olayın yaya geçidi üzerinde meydana geldiğinin belirtildiği aktarılırken, güvenlik kamerası görüntülerine göre sürücünün yaya geçidine geldiğinde hızını azaltmadığının ve kazanın oluşumunu engellemek için hiçbir reflekste bulunmadığının anlaşıldığı ifade edildi.

Sürücünün "kazanın nasıl meydana geldiğini görmediğini" belirtmesiyle yola gerekli dikkati ve özeni göstermediğinin anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, sanığın, yolun durumuna göre sol şeritte seyretmesi gerekirken sağ şeritte gitmesi, yaya geçidinde hızını azaltmaması, kazanın yaya geçidinde meydana gelmesi unsurları dikkate alınarak, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçunu işlediği ileri sürüldü.

İddianamede ifadesine yer verilen sanık Ramazan T. ise Mersin- Gözne istikametine doğru hareket halindeyken 50-60 kilometre hızla viraja girdiğini, bir şeylere çarptığını fark ettikten sonra hemen frene bastığını, 8-10 metre sonra durabildiğini ve çarpma anını görmediğini kaydetti.

"Yalan tanıklık" iddianamede

Soruşturma sırasında tanık olarak bilgisine başvurulan B.A. ise ilk ifadesinde, olay sırasında 33 AHV 24 plakalı aracıyla seyir halinde olduğunu ve sanık Ramazan T'nin kendisini solladıktan sonra kaza yaptığını aktardı.

B.A. ayrıca, kazanın ardından otomobilin yanına gittiğinde Ramazan T'nin yerine şoför koltuğunda 30-35 yaşlarında bir kadının oturduğunu belirterek, kendisinin dışarıdan müdahaleyle otomobilin kapısını açmak istemesine rağmen başarılı olamadığını ve daha sonra da yaralıların yanına gittiğini söyledi.

Sanık B.A. bu esnada araçtaki kadının arka kapıdan çıkıp, yolun karşısındaki bir markete koşarak girdiğini dile getirdi.

Kaza anına ve sonrasına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi ile alınan diğer tanık ifadeleri sonucunda B.A'nın yalan tanıklık yaptığı, kazanın yaşandığı anda olay yerinde olmadığı ve öne sürdüğü iddiaların gerçeği yansıtmadığı tespit edildi.

Sanık, tekrar alınan ifadesinde ise aracın başına hiç gitmediğini ve avukatın yönlendirmesi üzerine o yönde konuştuğunu öne sürdü.

Sürücü Ramazan T. ile B.A. 27 Kasım'da görülecek olan ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İki Kız Kardeşin Ölümüne Neden Olan Sürücüye Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement