"İki Kontrast Sonat" Toros Can, Piyano - Son Dakika
Kültür Sanat

"İki Kontrast Sonat" Toros Can, Piyano

"İki Kontrast Sonat" Toros Can, Piyano

"Resital Teması Niçin 'İki Kontrast Sonat'?

02.03.2011 20:58  Güncelleme: 21:00

"Resital teması niçin 'İki Kontrast Sonat'?..Sanırım bunun cevabını tanıdığımız, bildiğimiz Schubert'te değil de, 21. yüzyılın ilk yıllarında yazılmış olan ve geleneksel müzik dinleyicisi için asıl kontrastı yaratacak olan Manoury

Sonat'ta aramak lazım. Yalnızca yazıldığı tarihlere bile bakıldığında iki sonatın kontrast yaratmaları, dinleyiciye farklı öğeler sunmaları/sunmamalarının apaçık ortada olduğunu düşünüyorum ama asıl yoğunlaşmak istediğim kontrast noktası iki sonatın form/biçim farklılıkları." diye anlatan piyanist Toros Can, 14 Mart akşamı Süreyya Operası'na, bu deneyimi yaşamaları için herkesi bekliyor.

Fransa'da düzenlenen "3. Orléans Uluslararası 20. Yüzyıl Piyano Yarışması'nda "Blanche Selva" (birincilik), "Chevillion Bonnaud-Fondation de France" ve "Fondation Yvonne Lefebure" ödüllerini kazanan Toros Can, ABD'de "Türk - Amerikan Dernekleri Federasyonu", "Charles S.Miller", "Joel Estes Tate", İngiltere'de "Constant & Kit Lambert", "Else and Leonard Cross Charitable Trust", "Phillis Wright" ve "Marjorie & Arlond Ziff" ödüllerini aldı. Can, Londra'da "Scarlatti", "Quilter" ve çağdaş müzik alanında yapılan "John & Jean Redcliffe Maud" yarışmalarında ikincilik; Amerika'daki "Green Valley" Piyano Yarışmasında birincilik; Anadolu Üniversitesi'nin de "2002-Sanat" ödüllerini aldı.

Yurtdışından sayısız ödülle dönen Toros Can, Fransız CD firması L'Empreinte Digitale/ Nocturne tarafından çıkartılan CD'leri ile yine yurtdışında birçok ödüle layık görüldü. Dünya çapında ve Türkiye'de birçok festivale davet edilen Doç.

Toros Can, Aralık 2001'den bu yana Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Can, Ekim 2009'da Paris'te düzenlenen dünyaca ünlü Marguerite Long Piyano Yarışmasında jüri üyeliği yaparak, Paris

valiliği tarafından madalya ile onurlandırılmıştır.

Konserin biletleri Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve internet sitesinden temin edilebilir.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası 2010-2011 Mart Konserleri

07 Mart Pazartesi 20.00 "SEVİN BERK VE MÜKERREM BERK'İ ANMA KONSERİ"

14 Mart Pazartesi 20.00 "İKİ KONTRAST SONAT"

Toros CAN, piyano

21 Mart Pazartesi 20.00 "BAHAR KONSERİ"

Golden Horn Brass Quintet

28 Mart Pazartesi 20.00 "ARP VE ROMANTİZM"

Şirin PANCAROĞLU, arp

30 Mart Çarşamba 18.00 "MÜZİK VE EDEBİYAT/ MÜZİKTE YETENEĞİN GELİŞTİRİLMESİ" konferans

Ahmet SAY, müzik yazarı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'İki Kontrast Sonat' Toros Can, Piyano - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement