İkinci Cumurhurbaşkanı İsmet İnönü Ölümünün 42.yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

İkinci Cumurhurbaşkanı İsmet İnönü Ölümünün 42.yılında Anıldı

İkinci Cumurhurbaşkanı İsmet İnönü Ölümünün 42.yılında Anıldı

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 42. yılında memleketi Malatya’da anıldı.

25.12.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 42. yılında memleketi Malatya'da anıldı.

Malatya Valiliği önündeki İsmet İnönü Anıtı'nda düzenlenen tören, Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Avukat Enver Han, Vali Yardımcıları, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Resmi Kurum ve Kuruluş yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşları yetkilileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Kapalı Çarşı üzerinde yer alan İnönü Anıtı önünde düzenlenen törenle anıta Vali Kamçı, Tümgeneral Angun ve Başkan Çakır, Baro Başkanı Han ve CHP İl Başkanı Kiraz tarafından çelenkler konuldu.

Anıttaki törenin ardından Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda anma programı düzenlendi.

Anma programında İsmet İnönü'nün askeri kişiliğine değinen 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli İstihkam Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, "İsmet Paşa, mükemmel bir ahlak, tavır ve davranışa, takdire değer bir bilgi ve görgüye sahiptir. Astlarına, üstlerine ve çevresine emniyet, itimat ve sevgi aşılayan, daima bundan başarılı olan güvenilir bir subaydır" dedi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Akbulut'un 'Atatürk ve İsmet Paşa' adlı şiiri okumasının ardından Malatya Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Hüseyin Kara ise, '2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü' konulu bir sunum yaptı.

Kara, "Arkasında ne olduğunu bilmediği kapıyı hiçbir zaman açmamış, hep planlı yaşamıştı. Savaşlar kazanmış muzaffer bir kumandan, inatçı bir diplomat, Cumhuriyet kurmuş bir devlet adamı, ideal bir eş, örnek aile babası, ülkenin unutulmaz Milli Şefi idi. Hayranları kadar düşmanları da olmuştu. Sevenleri kadar nefret edenleri de ama kimse onu görmezden gelememişti" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İkinci Cumurhurbaşkanı İsmet İnönü Ölümünün 42.yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement