İklim Değişikliği Protestoları Heatrow Havaalanı'nda - Son Dakika
3.Sayfa

İklim Değişikliği Protestoları Heatrow Havaalanı'nda

İklim Değişikliği Protestoları Heatrow Havaalanı\'nda

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Heatrow Havaalanı'nda gerçekleştirilen iklim değişikliği protestosunda polise göstericilere tam güç kullanımı talimatı verildi.

19.04.2019 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Heatrow Havaalanı'nda gerçekleştirilen iklim değişikliği protestosunda polise göstericilere tam güç kullanımı talimatı verildi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, başkent Londra'da bulunan Heatrow Havaalanı'nda gerçekleştirilen iklim değişikliği protestosunda polise göstericilere karşı tam güç kullanma talimatı verdi. Heatrow Havaalanı'dan yapılan açıklamada, havaalanındaki işleyişi engelleyebilecek protestolara karşı yetkililerle birlikte çalıştıkları belirtildi.

İngiltere'de, Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) hareketi hükümetin daha önce görülmemiş küresel bir acil durum için harekete geçmesini sağlamak amacıyla Londra'nın önemli bölgelerinde birkaç gün boyunca gösteriler düzenledi. Şiddet içermeyen birkaç sivil itaatsizlik eylemi sonrasında grup, Paskalya tatilinde hafta sonu boyunca İngiltere'nin en işlek havaalanında eylem yapmayı planladığını açıkladı.

Grup yaptığı açıklamada, "Tatil ve aile planları bozulacak olanlar için üzgünüz. Daha fazla ayrılığa neden olmak niyetinde değiliz. Bununla birlikte, havacılık endüstrisinin hedeflenmesi gerekiyor ve hepimiz olması gereken derin, yapısal değişimin farkındayız" ifadelerini kullandı.

Met Komiseri Cressida Dick'in brifinginden sonra İçişleri Bakanı Sajid Javid, "Yasaların dışına çıkan protestocuları kınıyorum. Günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışan milyonlarca insanı sefalete sürükleme hakları yok. Kanunsuz davranışlara müsamaha gösterilmez. Polisin sağlam bir duruş sergilemesini ve yasanın bütün gücünü kullanmasını bekliyorum. Buna tam desteğimi veriyorum" dedi. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İklim Değişikliği Protestoları Heatrow Havaalanı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement