İl Başkanı İstifa Etti Ortalık Karıştı - Son Dakika
Politika

İl Başkanı İstifa Etti Ortalık Karıştı

İl Başkanı İstifa Etti Ortalık Karıştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ’ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından ortalık karıştı.

04.01.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ'ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından ortalık karıştı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ'ın milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesinin ardından ortalık karıştı. İddiaya göre CHP Genel Merkezi Sait Köse'yi Gaziantep İl Başkanı olarak atarken, partililer başkanın mevcut yönetimin içinden seçilmesini istedi. Olağanüstü toplanan yönetim, Mithat Yıldırım'ı oy birliği ile CHP Gaziantep İl Başkanı seçti. Sait Köse yeni yönetim kurulu listesini CHP Genel Merkezi'ne gönderirken, Mithat Yıldırım ise yönetim kurulundan aldığı destekle başkanlığını açıkladı. Duru Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen partililer, Genel Merkez'in kararına rağmen Mithat Yıldırım'ın CHP Gaziantep İl Başkanı olduğunu açıkladı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün bana nasip oldu. Ben ve benim arkamdaki orduma, ben onlara ordum diyorum. O bayrağı şimdiden sonra 2015 Haziran seçimlerine kadar ben ve arkadaşlarım taşıyacağız. Tabi ki en büyük güç de örgütten aldığımız güç olacaktır. Biz bir aileyiz. Biz aile içinde eleştirilmeye de, konuşulmaya da, her şeye de açığız. Şimdiden sonra Gaziantep'te Cumhuriyet Halk Partisi'nin her üyesi bir il başkanı olarak çalışacak. Bir de birileri çıkıp gazetede demeç veriyor. Adamın tüzükten haberi yok. Kendini bir şey zannediyor. Bir yerlere gelmiş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğüne karşı geliniyor diyor. Mithat Yıldırım buna karşı geliyor diyor. Mithat Yıldırım, sen tüzüğü bilmiyorsan seni karşısına çağırır. Ceketini de düğümleyeceksin karşısında. Ben il başkanıysam bana saygı göstereceksin. Senin milletvekili olman ya da bir başkası olman beni hiç ilgilendirmez. Benim karşımda ceketini düğümleyeceksin, ben sana bu tüzüğü öğreteceğim. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin partisi. Öyle artistlik yapmayacaksınız. Şimdiden sonra herkesi eleştireceğiz. Kendini parti üstü gören birisi, tüzük diyormuş ki Genel Merkez şunu atamış bunu atamış. Bizde atama diye bir sistem yok. Bunu da kim atama var derse bu partiye ihanet eder. Bunun altını çiziyorum. Benim il başkanlığım devam ettiği sürece genel seçimlerde asla atama istemiyorum. Hep beraber Ankara'ya gideceğiz. Ne gerekiyorsa görüşeceğiz. Bizim halkımız, delegemiz seçici olacak, seçecek" diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP'li Gaziantep eski Belediye Başkanı Esat Kaya Turgay ise konuşmasında, "Burada toplanmanın tabi ki bir gerekçesi var. Şimdi seçim dolayısıyla boşalan il ve ilçe başkanlıklarımız var. İl ve ilçe başkanlarımız aday olmak istiyorlar. Tabi ki en doğal haklarıdır. Genel Merkez'in talimatları doğrultusunda istifa ettiler. Şimdi burada son zamanlarda bir yöntem eksikliğini hissediyorum. Genel Merkez il başkanlığında herhangi bir kişi ile çalışmak isteyebilir. Bu gayet doğal. Bunu kimse kınayamaz ama Gaziantepli de bir il başkanıyla çalışmak isteyebilir. Onu da kimse kınayamaz. Bence yanlış şurada; Sayın Fikri Sağlar buraya geldiğinde yöneticilerle konuşuldu. O da Ankara'dan gönderildi. Görüşüldü, konuşuldu ve bir rapor hazırlandı. Kafasında bir şeyle Ankara'ya gitti. Keşke Fikri Sağlar daha yoldayken bu atama yapılmasaydı. Bu yanlış bir yöntem" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İl Başkanı İstifa Etti Ortalık Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement