İl Özel İdareden Et Entegre Tesislerine İlave Yatırım - Son Dakika
Güncel

İl Özel İdareden Et Entegre Tesislerine İlave Yatırım

Sivas İl Özel İdaresi, 2015 yılında yapılan protokolle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne devredilen Et Entegre Tesislerine ek imalat ekipmanları alım ihalesi gerçekleştirdi.

23.03.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi, 2015 yılında yapılan protokolle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne devredilen Et Entegre Tesislerine ek imalat ekipmanları alım ihalesi gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantı Salonu'ndaki ihaleye, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Birlik Genel Sekreteri İbrahim Turan, Mali İşler Müdürü Ahmet Yiğit, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, Birlik Encümeni ve İhale Komisyon Üyeleri Murat Toraman, Turan Topgül, Sivritepe Köyü Muhtarı Ahmet Ceylan ile Ayli Köyü Muhtarı Cemal Güler katıldı.

Ayhan, kentin tarım ve hayvancılık potansiyelini artırmak için hayata geçirilen önemli projelerden birinin de et entegre tesisleri olduğunu ifade etti.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için bu tesisin son derece önemli olduğunu vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

"Tesisi 2015 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne protokolle devrettik. Et ve Süt Kurumu ile yaptığımız protokol kapsamında tesisin kapasitesini artırmak ve tesisten daha fazla yaralanmak için ilave imalatların yapılacağını belirttik. Bu kapsamda et entegre tesislerinin kapasitesini artırmak için protokolde belirttiğimiz ilave imalatların yapılması için bu ihaleyi gerçekleştirdik. Yaptığımız ihaleyle makine tesisatının güçlendirilmesi, ilave su arıtma tesisi ve su depoları, çevre düzenlemesi gibi işleri tamamlayacağız. Protokolde yer alan işleri güzel bir proje ile 3 ayda bitireceğiz. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü de kendi planı kapsamında çalışmalarını tamamlamaktadır."

Ayhan, 2016 yılında Et ve Süt Kurumu tesislerinin işletilmeye başlanacağını belirterek, "Sivas İl Özel İdaresinin tarımı desteklemek için hayata geçirdiği en büyük yatırım et entegre tesisleridir. Bu tesisin ilimize kazandırılmasında emeği geçen Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik'e, Valimiz Alim Barut'a, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarımıza, milletvekillerimize, il genel meclis başkanımıza ve üyelerimize, İl Özel İdaresi personellerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İl Özel İdareden Et Entegre Tesislerine İlave Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement