İlahiyat Bilimler Fakültesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

İlahiyat Bilimler Fakültesi Tamamlandı

İlahiyat Bilimler Fakültesi Tamamlandı

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin yerleşke alanında bulunan İlahiyat Bilimleri Fakültesi Binasının açılışı yapıldı.

17.01.2012 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımına geçen yılın şubat ayında başlanan İlahiyat Bilimleri Fakültesi binasının açılışına; Mardin valisi Turhan Ayvaz, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kadri Yıldırım, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ ve hayırsever işadamı Şakir Nuhoğlu'nun yanı sıra il müdürleri ve Üniversitenin idari ve akademik kadrosundan temsilciler katıldı.

Davetliler arasında yerli basın mensuplarının da hazır bulunduğu açılışta konuşan Rektör Omay, Fakültenin idari ve bilimsel yapılandırmasıyla ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi.

Konuşmasında Artuklu Üniversitesi'nin gün geçtikçe daha da büyük gelişmeler gösterdiğini belirterek binanın yapımına verdiği katkılardan dolayı hayırsever işadamı Şakir Nuhoğlu'na teşekkür etti.

"Artuklu Üniversitesi Yerleşke Alanı" içinde bulunan diğer fakültelerin de çok yakın bir zamanda hizmete gireceğinin müjdesini veren Omay, kültür ve medeniyet coğrafyasının bütün entelektüel gerekliliğini Mardin Üniversitesi olarak omuzlarında taşımaktan duyduğu gurur ve memnuniyeti dile getirdi.

Omay konuşmasını şöyle tamamladı:

"Değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi her geçen gün daha iddialı ve daha emin adımlar atmaya devam ediyor. Üniversitemizi bu güzel hale getirmek için gayret gösteren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun"

Daha sonra söz alan işadamı Nuhoğlu Üniversiteye yapılacak her katkının Mardin'e yapılmış bir hizmet olduğunu, şehrin gelişimine katkıda bulunmak isteyen herkesin bu gerçeği göz ardı etmemesi gerektiğini söylerek Mardin Artuklu Üniversitesi emin ellerde şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından teşekkür plaketini üniversite adına Serdar Bedii Omay'dan alan Nuhoğlu, binanın sembolik anahtarını Artuklu Üniversitesi Rektörüne takdim etti.

Bir adet toplantı salonu,100 kişilik 4 amfi ve 6 derslikten oluşan Toplam 5391 m² lik alana sahip binanın kurdele kesimi yapıldıktan sonra bina içerisine giren tüm davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Omay'ın binaya ait konferans salonu, derslikler, kafeterya ve amfilerle ilgili teknik bilgileri davetlilerle paylaşmasının ardından, bina açılışının onuruna Kabala Belediye Başkanlığı yapan Şakir Nuhoğlu'nun verdiği öğle yemeği için Kabala Belediyesi Başkanlık binasına hareket edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlahiyat Bilimler Fakültesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement