Erdoğan'dan "Dayak Yiyen Kadın Şükretsin" Diyen İlahiyatçı'ya Sert Tepki: Bunlar İslam'ı Bilmeyecek Kadar Acizler - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan "Dayak Yiyen Kadın Şükretsin" Diyen İlahiyatçı'ya Sert Tepki: Bunlar İslam'ı Bilmeyecek Kadar Acizler

Cumhurbaşkanı, İlahiyatçı Nurettin Yıldız'a isim vermeden tepki gösterdi: Anlamak mümkün değil. Yani bunlar çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. İslam'ı bilmeyecek kadar acizler.

08.03.2018 20:25  Güncelleme: 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ın "Dayak yiyen kadın şükretsin" sözleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlara skandal öneride bulunan ilahiyatçı Nurettin Yıldız'ı isim vermeden eleştirdi.

"İSLAM'I BİLMEYECEK KADAR ACİZ BUNLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. İslam'ı bilmeyecek kadar aciz bunlar. Şimdi bir çok hocaefendi beni tefe koyup çalacak. Rabbim bizi tefe koymasın. Diyanetten sorumlu olan başbakan yardımcıma da söyledim. Bizim diyanet teşkilatımızın din işleri yüksek kurulu var. Hocalarımız ne iş yapıyorlar? Sessiz kalıp bu alanı niçin bu adamlara kaptırıyorlar? FETÖ olayı da böyle oldu. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan kime kaldı? FETÖ'ye kaldı" dedi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Kadınların dövülmesine yönelik açıklamalarda bulunan Nurettin Yıldız hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Erdoğan'dan
Nurettin Yıldız

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca kadınların dövülmesine yönelik açıklamalar yapan nurettin yıldız hakkında TCK'nın 216/1 maddesi kapsamında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan dolayı resen soruşturma başlatmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ERDOĞAN, BOZDAĞ'A TALİMAT VERMİŞTİ

Yaşananlardan oldukça rahatsız olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu AK Parti MYK'da gündeme getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı anlatan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun konuyla ilgilenmesi talimatını verdi.

Erdoğan ayrıca, Diyanet bünyesindeki ilahiyatçıların daha cesur olması gerektiğini söyleyip, Diyanetin, sözde ilahiyatçıların açıklamalarına karşı ön almasını istedi.

Erdoğan\'dan "Dayak Yiyen Kadın Şükretsin" Diyen İlahiyatçı\'ya Sert Tepki: Bunlar İslam\'ı Bilmeyecek Kadar Acizler

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan 'Dayak Yiyen Kadın Şükretsin' Diyen İlahiyatçı'ya Sert Tepki: Bunlar İslam'ı Bilmeyecek Kadar Acizler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement