Ilgaz Dağı Kış Turizminde Türkiye'nin Yıldızı Olacak - Son Dakika
Güncel

Ilgaz Dağı Kış Turizminde Türkiye'nin Yıldızı Olacak

Ilgaz Dağı Kış Turizminde Türkiye\'nin Yıldızı Olacak

Çankırı'ın Ilgaz İlçesi Yıldıztepe Kayak Merkezi, yapılan yatırımlarla Türkiye'nin yıldızı olmaya hazırlandığı belirtildi.

12.01.2012 10:38

Çankırı'ın Ilgaz İlçesi Yıldıztepe Kayak Merkezi, yapılan yatırımlarla Türkiye'nin yıldızı olmaya hazırlandığı belirtildi. Çankırı Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne yatırımcıları çekebilmek amacıyla bölgedeki altyapı çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne Valilikçe yaptırılan ve yaklaşık 5 milyon TL'ye malolan ve saatte 1200 yolcu taşıma kapasiteli 1600 metre uzunluğundaki telesiyejle birlikte yapılan çalışmalar, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından basına tanıtıldı.

Yıldıztepe'de telesiyejle 1500 metreden 1900 metreye ilk olarak çıkan Vali Vahdettin Özcan, Ilgaz Dağı'nın kış turizminde Türkiye'nin yıldızı olacağını söyledi. Vali Özcan şöyle dedi:

"Ilgaz Dağı'nda sadece kış sporları değil, 12 ay turizmin hizmetinde olacak şekilde planlama yapıyoruz. Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Alanı ilan edilen 31 milyon 80 bin metrekarelik alanda bahar ve yaz günlerinde dağcılık, doğa yürüyüşü, tekerlekli kayak ve kulüplerimiz için yaz dönemi kampı yapılabilecek çalışmalara baharla birlikte start vereceğiz. Amacımız; türkü, şarkı ve şiirlere konu olmuş Çankırı Ilgaz Dağı'nı layık olduğu şekilde turizme kazandırmaktır."

Telesiyej hareket noktasında konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İmdat Yarım ise Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin Türkiye'de kar kalitesi ve doğal güzellik olarak kayakçıların keyifle spor yapabilecekleri en güzel noktalardan birisi olduğunu belirtti. Yarım, "Burası Türkiye'de 1500 metre yükseklikte kayak yapılabilen tek yerdir. Diğer kayak merkezleri daha yüksektir. Bu da Yıldıztepe'yi öne çıkaracak en önemli özelliktir. Çünkü 1800 metre üzerinde kayaklı koşu, biatlon ve tekerlekli kayak gibi sporlar yapılamaz. Bu nedenle üniversiteler arası kayaklı koşu yarışları Yıldıztepe Kayak Merkezinde yapılmaktadır" dedi.

Çankırı Valiliği'nce yaptırılması planlanan yeni baby-lift ve yeni telesiyejlerin devreye girmesiyle Ilgaz Dağı'nın Çankırı bölümünde saatte 4 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bölgeye yeni tesisler yapılması için önümüzdeki günlerde ihale yapılacağı belirtildi. - Çankırı/ Ilgaz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ilgaz Dağı Kış Turizminde Türkiye'nin Yıldızı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement