İlk Derste Depremi Resmettiler - Son Dakika
Güncel

İlk Derste Depremi Resmettiler

İlk Derste Depremi Resmettiler

Yeniden eğitime başlanan Van merkezde öğrenci sayılarının az olması nedeniyle birçok sınıf birleştiridi.

02.01.2012 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 ekim ve 9 kasım'daki iki depremin ardından ilk ders ziliyle yeniden eğitime başlanan Van merkezde öğrenci sayılarının az olması nedeniyle birçok sınıf birleştirelerek eğitime başladı. Şabaniye Mahallesi'nde 13 yıl önce yaptıralan 4 katlı Hacıbekir İlköğretim Okulu'da, okul bahçesinde bulunan ve 51 yıl önce yapılan tek katlı binada eğitime başlandı. Depremden önce bin 800 öğrencisi bulunan okula, bugün 140 öğrenci gelerek eğitime başlayınca, sınıflar birleştirildi. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrencilere deprem anında neler yapılması gerektiği konusunuda bilgiler verildi. Öğrencilerin ilk deprem konusunda ise oldukça tecrübeli olduğuda dikkat çekti.

İLK RESİM DERSİNDE BÜTÜN ÖĞRENCİLER ÇADIR ÇİZDİ

Bir sınıfta toplanan 5'inci sınıf öğrencilerinin girdikleri resim dersinde yaptıkları resimler de dikkati çekti. Bir sınıfta toplanan 30 öğrencinin tamamı depremi konu alarak yaşadıları çadırların ve evlerinin resimlerini çizdi. Öğretmenler, serbest konulu resim dersinde bütün öğrencilerin aynı konuyu ele almalarına şaşırdıklarını belirterek, Bugün ilk resim dersinde öğrencilere serbest resim çizmelerini istedik. Öğrencilerin hepsi deprem konusunu ele alarak yaşadıkları çadır ortamlarını ve hayallerindeki evleri çizdi. Şartlandırsaydık öğrencileri bu kadarını yapamazdık. Ama bunu deprem şartlandırdı diye konuştular.

DEPREMDE YARALANDI AMA GÖREV BAŞINDA

Hacıbekir İlköğretim Okulun'da görev yapan Yeliz Sevin de diğer meslektaşları gibi bugün görev başındaydı. Yeliz öğretmenin ilk depremde üzerine dolabın devrilmesi sonucu kalça kemiğinde çatlak meydana geldi. Yaklaşık 1.5 aylık bir tedavinin ardından ayağa kalkabilen Yeliz öğretmen raporlu olmasına rağmen öğrencileri için okula geldi. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan öğretmen Yeliz Sevin, Raporum olmasına rağmen buraya gelmeyi tercih ettim. Çocuklarım beni görünce okula geleceğine inandım. Öyle de oldu. Bizi görüp okula gelenler oldu. Sabah öğrencilerimin koşup boynuma sarılması çok güzel bir duyguydu dedi.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Yeliz Öğretmen, ilk defa tedirgin olarak görev yaptığını; yaşadıklarının ağır olduğunu, hasarsız binalar kalmadığı gibi hasarsız insanın da olmadığını söyledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Derste Depremi Resmettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement