İlk Kurşun"Dan Samsun"A 1919 - Son Dakika
Kültür Sanat

İlk Kurşun"Dan Samsun"A 1919

İlk Kurşundan Samsun'a 1919 - İzmir'de Yakılan Bağımsızlık Meşalesi Paneli... Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğünce, Moderatörlüğünü Hasan Tahsin KOCABAŞ'ın yaptığı, DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu ve Yrd. Doç.

17.05.2017 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk Kurşundan Samsun'a 1919  - İzmir'de Yakılan Bağımsızlık Meşalesi Paneli...

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğünce, Moderatörlüğünü Hasan Tahsin KOCABAŞ'ın yaptığı,  DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu  ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı"nın konuşmacı olarak katıldığı panel 18 Mayıs Perşembe günü saat 18.00'de Apikam Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek.

Panelde;  İzmir'in işgali ve ilk şehitleri, "Hasan Tahsin" hakkında çok özel bilgiler, Bağımsızlık limanına kalkan Bandırma ve özel yolcuları ve Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'da koyduğu büyük hedef başlıklı konular konuşulacak.

Panel'de, 15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgaline "ilk kurşunu" sıkarak halkın işgale olan tepkisini anıtlaştıran, gerçek ismi Osman Nevres olan "Hasan Tahsin" ile ilgili tartışmalara son verecek bilgiler paylaşılacak. İşgalden bir gün önce İzmir'deki Redd-i İlhak mitingi ve katılımlar, İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi'nin işgale isyanı vurgulanacak. İşgal günü İzmir'de şehit edilenler, İzmir'in işgalinin duyulmasının ardından ulusal tepki, 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a yol alan Bandırma vapurunun önemli yolcuları ve Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a vardığında kafasındaki bağımsızlık savaşı ve sonrası düşünceleri panelde paylaşılacak konular arasında yer alıyor.

Detaylar :

İl : İzmir

İlce : Konak

Mekan : Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi

Mekan Adresi : İsmet Kaptan

Başlangıç Saati : 18.05.2017 18: 00: 00

Bitiş Saati : 18.05.2017 19: 00: 00

Kategori : İlk Kurşun"dan Samsun"a 1919

Tür : Panel

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat İlk Kurşun'Dan Samsun'A 1919 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement