İngiltere'de Müslüman Karşıtı Aşırı Sağcı Grup Yürüyüş Düzenledi - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Müslüman Karşıtı Aşırı Sağcı Grup Yürüyüş Düzenledi

İngiltere\'de Müslüman Karşıtı Aşırı Sağcı Grup Yürüyüş Düzenledi

Londra'nın doğusundaki yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı Polis 10 kişiyi gözaltına aldı

07.09.2013 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Müslümanlara ve Müslümanlığın yayılmasına karşı çıkan aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi (English Defence League) adlı grup, Londra'nın doğusunda yürüyüş düzenledi.

Yaklaşık 500 kişilik grubun yürüyüşünde, 3 bin polis güvenliği sağladı. Grup, Londra'da Queen Elizabeth sokağı, Tower Bridge ve Aldgate'te güzergahında yürürken, kimi zaman polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Londra polisi 10 kişiyi gözaltına alındı.

Yüksek Mahkeme dün verdiği kararla, grubun Londra'nın "Tower Hamlets" bölgesinde yürüyüş yapmasına izin vermedi. Mahkeme polisin, yürüyüşün güzergahının kısaltılması isteğine uyulmasına hükmetti.

Londra polisi, güzergahı kısıtlanan ve kısaltılan yürüyüşün toplum içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden olacağından endişe duyuyordu.

EDL'nin yürüyüş yapmak istediği güzergahta birkaç caminin bulunması da polisin endişe duyduğu nedenlerden biriydi. Bölgede bulunan bir caminin görevlisi Shaynul Khan, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Camiye yapılan bağışları daha faydalı işlerde kullanmak isterdik. Savunmasız kadınlara, eğitim ihtiyacı olanlara kullanabilirdik ama EDL yürüyüş yapacağı için bunu güvenlik önlemlerine harcıyoruz" dedi.

Bir grup Müslümanın bu yılın başında Londra'nın "Tower Hamlets" bölgesinde gezerek, sokaktan geçenleri durdurduğu ve şeriat kanununu kabul etmelerini istediği basına yansımıştı. İngiliz Savunma Ligi, buna tepki olarak "Tower Hamlets" bölgesinde yürüyüş düzenlemek istemişti.

EDL, bu yıl İngiliz asker Lee Rigby'nin Woolwich'de öldürülmesinin ardından ülke genelindeki protestolarını artırmış ve birkaç cami saldırısından sorumlu tutulmuştu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Müslüman Karşıtı Aşırı Sağcı Grup Yürüyüş Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement