İnönü Üniversitesi Ekibi Ödülle Döndü - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Ekibi Ödülle Döndü

İnönü Üniversitesi Ekibi Ödülle Döndü

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, bölüm başkanları Prof.Dr.Suat Canbazoğlu'nun danışmanlığında katıldıkları "Optimum Klima Santrali Tasarımı" konulu Proje Yarışması'da 20 üniversite arasında...

13.06.2013 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, bölüm başkanları Prof.Dr. Suat Canbazoğlu'nun danışmanlığında katıldıkları "Optimum Klima Santrali Tasarımı" konulu Proje Yarışması'da 20 üniversite arasında birincilik ve beşincilik kazandı.

Havalandırma Soğutma Klima sektöründe faaliyet yürüten Systemair-HSK adlı firma tarafından "Merkezi İklimlendirme Sistemlerinde Enerji Verimliliğini Tasarımda ve Uygulamada" teşvik etmek amacıyla üniversitelerin Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri ne yönelik olarak 2 yılda bir düzenlediği 2. "Optimum Klima Santrali Tasarımı" konulu Proje Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya; Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Suat Canbazoğlu'nun danışmanlığında öğrenciler Şaban Yılmaz, Murat İpek ve Halil İbrahim Uc ile Makine Mühendisliği öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. İ.Gökhan Aksoy danışmanlığında öğrenciler Hasan Sami Karakaya, Nurettin Çelik ve Gülçin Ceylan'dan oluşan takımlar katıldı.

Yarışmaya 20 üniversitenin toplam 23 takımla katıldığı belirtilirken, İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünün başkanı Prof.Dr. Suat Canbazoğlu'nun danışmanlığında hazırlanan proje, İstanbul Teknik Üniversitesi projesi ile birlikte birincilik ödülüne layık görüldü ve 6 bin lira parasal destek kazandı. Bu yarışmada Gazi Üniversitesi takımı ikinci olurken, 3'lük ödülü verilmedi ve İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünün Yrd.Doç.Dr. İ. Gökhan Aksoy'un danışmanlığında hazırlanan diğer projesi ise beşinci oldu.

İnönü Üniversitesi ekiplerinin yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın sonucu hazırladıkları her iki projenin, ön eleme ve ara rapor değerlendirme aşamalarını başarıyla geçtiği, finale kalan 4 üniversiteden ilk 5 proje arasına kaldığı bildirildi. Projeler aynı zamanda öğrencilerin bitirme projesi olarak da kabul edildi. Daha önceki yıllarda da benzer yarışmalarda önemli dereceler elde eden Makine Mühendisliği bölüm başkanı Prof.Dr. Suat Canbazoğlu'nun yönetimindeki Makine Mühendisliği bölümünün, bu yıl da başarılarını tekrarlaması takdirle karşılandı.

Yarışmanın ödül töreni İstanbul'da gerçekleşti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Ekibi Ödülle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement