İnsan ve Medeniyet Hareketi Yeni Faaliyet Dönemine Başladı - Son Dakika
Güncel

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yeni Faaliyet Dönemine Başladı

İnsan ve Medeniyet Hareketi, yeni faaliyet dönemine Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla başladı.

08.10.2017 17:33

İnsan ve Medeniyet Hareketi, yeni faaliyet dönemine Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla başladı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nden yapılan açıklamaya göre, programa İnsan ve Medeniyet Hareketi'ne bağlı kurumların İstanbul ve Anadolu'daki yönetim kadroları katıldı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özden programda yaptığı konuşmada, geçmiş dönemdeki faaliyetleri değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Geçmişimizden aldığımız güç ile geleceğe dair yeni projeler üreteceğiz. Kur'an ve sünnete dayanarak birikimlerimizi daha da arttıracağız. Allah rızası için yapılan gayretlerin sonunda hem bu dünyada hem de ahiret yurdunda bahtiyar olacağız. Faaliyetlerimizin temel felsefesini istişare ve dayanışma ruhu oluşturuyor. Bizler farklı fikirlerle birbirimizi zenginleştirmeliyiz. Gidilecek çok uzun bir yolumuz, yapılacak çok fazla işimiz var."

"Ayrılıkların bizlere bir faydası yoktur"

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney de bölgede yaşanan mezhep, meşrep çatışmalarına son vererek herkesin İslam şemsiyesi altında bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ayrılıkların bizlere bir faydası yoktur. Bölgemizde yaşayan Müslümanlar Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle bir araya gelerek kendi sorunlarına kendileri çözüm üretmelidir. Yoksa emperyalistlerin ve siyonistlerin insafına kalırsak daha çok acılar yaşayacağız.

Ülkemizde uzun yıllardan beri beklediğimiz devlet-millet kaynaşması gerçekleşmeye başlamıştır. 15 Temmuz'da yaşanan hain kalkışmayla devlet, milletine sığınmış ve devlet-millet arasındaki bütünleşme bu tarihten sonra daha da artmıştır. Ülkemizde tam manada devlet-millet kaynaşması gerçekleşirse ülkemiz kazanacak, ümmet kazanacak, insanlık kazanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnsan ve Medeniyet Hareketi Yeni Faaliyet Dönemine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement