Intel CEO'su Görevi Bırakıyor - Son Dakika
Teknoloji

Intel CEO'su Görevi Bırakıyor

Intel CEO\'su Görevi Bırakıyor

Intel'in emektar isimlerinden biri olan CEO Paul Otellini, 2013 yılında görevi bırakacağını açıkladı.

21.11.2012 15:30  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Intel'in emektar isimlerinden biri olan CEO Paul Otellini, 2013 yılında görevi bırakacağını açıkladı.

Teknoloji dendiğinde akla gelen ilk firmalardan biri ve bir pazara neredeyse rekabeti ortadan kaldıracak derecede hakim olmak… İşte Intel'in son yıllarda artan rekabete karşın başardığı bu. Bu başarılı dönemde şirketin başında ise Intel'in sadık isimlerinden biri olan Paul Otellini vardı.

Intel'e 1974 yılında katılan ve o günden bu yana hiç ayrılmayan Otellini, birçok farklı seviyede görev aldı. 2005 yılında ise Craig Barret'ın ardından CEO'luk koltuğunu devraldı. 45 yıllık bir tarihe sahip Intel'de 40 yıl çalışan Otellini, 8 yılın ardından bu kariyerine son vermeye hazırlanıyor. 2005′in mayıs ayında koltuğa geçen CEO, 2013′ün mayıs ayında koltuğu bir başkasına devredecek.

62 yaşındaki Paul Otellini'nin şirketten ayrılma sebebi ise emeklilik. Yani sadece Intel'deki değil endüstrideki kariyerini de sona erdirecek. CEO olduğu dönemde Otellini, Pentium işlemcilerle zorlanan Intel'i verimli Core ailesine geçirip masaüstü ve dizüstü pazarlarında galip gelmesini sağladı. Ayrıca 10,500 kişiyi işten çıkararak şirketin tarihinde görülmemiş seviyede kesintiye gitmişti. Fakat bu hamlesi Intel'e yılda 3 milyar dolar tasarruf ettirdi. Otellini'nin Apple'ın PowerPC'den Intel işlemcilere geçiş sürecinde de rol aldığını belirtelim. Başarılı bir kariyere sahip olan CEO'nun soru işareti yaratan tek icraatı ise mobil pazara girmekte geç kalıp pazarı ARM'ye kaptırması oldu.

Paul Otellini 2013′ün Mayıs ayına kadar şirketin yeni CEO'sunu bulmak için yönetim kuruluyla birlikte çalışacak ve geçiş sürecine yardım edecek.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Intel CEO'su Görevi Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement