İpeğin ürüne dönüşümüne öğrenciler şahit oldu - Son Dakika
Güncel

İpeğin ürüne dönüşümüne öğrenciler şahit oldu

'Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak' projesi ile gündeme taşınan 'Bursa İpeği', bu kez Ali Kuşçu İmam Hatip Orta Okulu' öğrencilerine tanıtıldı.

04.04.2017 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak' projesi kapsamında öğrenciler, kentin en önemli kültürel zenginliklerinden ipekle tanışıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen 'Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak' projesi ile 'Bursa İpeği'nin oluşum süreci, gençlere uygulamalı olarak öğretiliyor. 2015 yılından bu yana 2000 öğrenciye 'İpek Böceği Besleme Seti' hediye eden Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ve Muradiye İpek Fabrikası ile Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ve İnegöl ilçelerinde açılan ipek triko, ipek kumaş ve ipek halı dokuma atölyelerini kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bursa İpeği'nin kent belleğindeki yerini korumak amacıyla öğrencilere ipeğin oluşum süreci hakkında bilgiler veriyor. Devam eden proje kapsamında uzmanlar, bu kez Ali Kuşçu İmam Hatip Orta Okulu'nu ziyaret etti, öğrencilerle bir araya geldi. İpekçilikte büyük önem taşıyan tepme mancınık ve devdah adlı geleneksel ipek büküm makinasını öğrencilere tanıtan ipek uzmanları, kozayı ipek ipliğe dönüştürüp, daha sonra da ürün haline gelmesi için gerekli büküm işlemini öğrencilerle birlikte yaptı. Öğrencilerin ipekle ilgili sorularını da cevaplayan uzmanlar, tarihi İpek Yolu, Bursa'nın İpek Yolu'ndaki önemi, koza ticareti, Koza Han ve Bursa'daki ipek fabrikaları hakkında da gençlere bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İpeğin ürüne dönüşümüne öğrenciler şahit oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement